Gözaltındaki HDP İzmir il eş başkanları tutuklandı

İzmir'de 6 Ekim'de gözaltına alınan HDP İzmir Eş Başkanları Berna Çelik ve Çınar Altan tutuklandı.

İzmir'de 6 Ekim sabahı polis baskınıyla gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Eş Başkanları Berna Çelik, Çınar Altan ve HDP Buca İlçe Eş Başkanı Nihat Türk, sabah saatlerinde emniyette alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Açık tanık ifadesi

Emniyetteki ifadelerinde “terör örgütü üyeliği” suçlaması yöneltilen eş başkanlara, katıldıkları basın açıklamaları, etkinlikler hakkında sorular sorulurken, aynı zamanda açık tanık Buse Aslan'ın ifadeleri de soruldu.

Saatlerce ters kelepçe

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre emniyet ifadelerinin ardından önce hastaneye götürülen eş başkanlar hem sağlık kontrolü sırasında hem de savcılık ifadesine kadar adliyenin içinde saatlerce ters kelepçe ile tutuldu. Bayraklı'da bulunan İzmir Adliyesi'ne getirilen eş başkanlar buradaki savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. İzmir Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkan HDP İzmir İl eş başkanları Berna Çelik ve Çınar Altan tutuklandı.

Buca İlçe Eş Başkanı da tutuklandı

Altan ve Çelik'in tutuklanma kararı sonrası adliye koridorlarında alkışlarla tepki gösterildi. HDP Buca İlçe Eş Başkanı Nihat Türk de sevk edildiği Sulh Hakimliği’ndeki ifadesi ardından tutuklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP'den İklim Yasası çağrısı: Daha katılımcı yapılmalı
DEM Parti Öcalan'la görüşecek: Heyette kimler var?
‘Diploma’ soruşturması: Ekrem İmamoğlu ve 28 kişiyi ifadeye çağrıldı
İmamoğlu'ndan çağrı: Asın bayrakları
Bülent Arınç: İmamoğlu tutuksuz yargılanmalıydı! Kumpas düşüncesi haksız sayılmaz