Gazetecilere tehdit: Bahçeli kadar iktidar da sorumludur

Gazetecileri tehdit eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye gazetecilik meslek örgütlerinden tepki geldi.

Sinan Ateş cinayetine ilişkin haberler ve eleştirileri nedeniyle gazeteciler Timur Soykan, Murat Ağırel, Barış Pehlivan ve Şule Aydın ile Halk TV’yi tehdit edip hedef gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye bir tepki de meslek örgütlerinden geldi.

13 meslek ve ifade özgürlüğü kuruluşu Timur Soykan, Murat Ağırel, Barış Pehlivan ve Şule Aydın'ı tehdit eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye demokratik değerleri hatırlattı.

İktidar ve adli makamlar da sorumludur

Yayınlanan ortak açıklamada gazetecilere yönelik olası bir saldırı durumunda, tehdidi dile getiren Bahçeli kadar, sessiz kalan iktidar ve adli makamların da sorumlu tutulacağını ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bahçeli’nin kullandığı ifadeler, demokratik toplumlarda basının özgürce çalışabilmesi ve halkın haber alma hakkının korunması adına ciddi bir endişe yaratmaktadır.

Basın mensuplarını hedef gösteren bu açıklamalar, geçmişte Türkiye’de siyasetçiler tarafından tehdit edilen gazetecilere yönelik fiziksel saldırıların, cinayetlerin yaşandığı dikkate alındığında son derece riskli ve tehlikeli bir durumdur. Gazetecilerin özellikle mesleki faaliyetleri gereği bir cinayeti araştırdıkları için tehdit edilmeleri, demokratik hukuk devleti ilkesi ile ifade Özgürlüğünün temel ilkelerine aykırıdır ve kabul edilemez.

Sivil toplum örgütleri ve demokratik kitle örgütleri olarak, Sinan Ateş cinayetini araştıran gazetecilere yönelik olası herhangi bir saldırıdan bu tehditleri dile getirenler kadar, bu tehditler karşısında sessiz kalan iktidarı ve ilgili adli makamları da sorumlu tutacağımızı belirtmek istiyoruz.

Demokratik bir toplumda basın özgürlüğü, halkın bilgi alma hakkı ve gazetecilerin güvenliği en temel değerlerdendir. Bu nedenle, Halk TV’ye ve kanalda program yapan Şule Aydın, Barış Pehlivan ve Murat Ağırel ile Timur Soykan’a yönelik her türlü tehdidin karşısında duracağımızı ve adli süreçlerin de yakından takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz.”

Bildiride imzası olan kuruluşlar şöyle:

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA), Haber-Sen, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), Basın Konseyi, Gazeteciler Cemiyeti, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), DİSK Basın İş Sendikası, Ekonomi Muhabirleri Derneği, Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), ARTICLE19, Diplomasi Muhabirleri Derneği (DMD), Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İmamoğlu: Memleketin Başındaki Partizanlık Belasını İstanbul'un Üzerinden Söküp Attık
Özgür Özel'den 'İsrail' mesajı: 'Saldırı ihtimali varsa TBMM ile paylaşılmalı'
Özel: 'Sıkılacak diş kalmadı, Kasım 2025'te seçim olmalı'
Bahçeli kapıda tesbihle bekledi: Erdoğan ile Bahçeli görüşmesi başladı
Sinan Ateş davası I Kılıçdaroğlu: Bu dava burada bitmedi