Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö: YPG, mutabakatta Türkiye'nin istediği gibi nitelendirilmedi; insani yardımı sürdürebileceğiz

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında imzalanan mutabakat metninde YPG ile ilgili ifadelerin Helsinki'nin 'insani yardım' yapmayı sürdürebilmesi için özellikle kelimelendirildiğini bildirdi.

Finlandiya'da yayın yapan Helsingin Sanomat'ın haberine göre Niinistö, ''YPG gibi organizasyonlardan dökümanda söz edilmesinden çok hevesli değildik çünkü Türkiye'nin onlara bakışlarıyla diğer NATO üyelerinin bakışları arasında büyük fark var. Türkiye onları terörist olarak nitelendiriyor'' diye konuştu. 

Niinistö, ''Dokümanda bu örgütlerden söz edilmesi Türkiye'nin ana hedeflerinden biriydik. Sonunda anlaşmaya vardık çünkü mevcut durumda bir değişiklik olmadı'' diye konuştu.

Finlandiya lideri, ''Dokümanda bu örgütlere terörist muamelesi yapılmıyor ve aynı zamanda Türkiye'nin istediği şekilde isimlendirilmediler'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin iade taleplerine de değinen Niinistö, Fin hükûmetinin mahkeme kararları dışında hareket etmeyeceğini vurguladı.

İki kuzey ülkesine NATO üyeliğinin kapısını açan mutabakatta Finlandiya ve İsveç, YPG’yi ve FETÖ’yü direkt ‘terör örgütü’ olarak tanımlamadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AKP'li vekile istifa yetmedi, CHP sıraları sert çıktı: Öldürelim mi adamı
Hedefte 'Laiklik Bildirisi' var: Erdoğan'ın tepki gösterdiği bildiriyi Yusuf Tekin yargıya taşıyor!
AKP'li vekillerden ikinci 'yoklama' skandalı: Meclis Başkanvekili Celal Adan'dan sert tepki geldi!
ABD Büyükelçiliği önünde Küba protestosu
CHP'li Günaydın duyurdu! 'Bakan değişti, İmamoğlu’nun yanına beş gündür bir tek milletvekili sokulmadı'