Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle kurulan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na, mükerrer sayıda yayımlanan kararla Vedat Bilgin atandı.
FETÖ'NÜN KUMPASLARINI SAVUNMUŞTU
AKP’nin “Kürt Açılımı” sürecinde, toplumu ikna etmek için 2013 yılında kurulan “Akil İnsanlar Heyeti”nde de yer alan Bilgin'e ise FETÖ'cüler sahip çıkmıştı.
FETÖ'nün Ergenekon kumpaslarına verdiği destekle bilinen Bilgin'e, Taraf gazetesi yazarı, firari FETÖ'cü Önder Aytaç “Keşke her MHP’li Prof. Vedat Bilgin gibi olsa” diye sahip çıkmıştı.
FETÖ'nün yayın organı Zaman gazetesine röportaj veren Bilgin, "Yargının Türkiye’de ilk defa demokrasiye sahip çıktığını" ifade etmişti. Bilgin, "Bu tür kirli oluşumları tasfiye etmek için yargı bizzat kendisine bu işi misyon ediniyor. Türkiye'nin diğer kurumsal yapısı yani istihbarat örgütleri, Silahlı Kuvvetler bu süreci destekliyor. Türkiye'de gayri meşru oluşumların Türkiye'ye yaptığı tahribata karşı bütün bilinçleriyle tavır alıyorlar. Bunu da Türkiye'nin devlet yapısının geldiği önemli bir aşama olarak görüyorum" demişti.
VEDAT BİLGİN KİMDİR?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 22 Eylül 1954'te Bayburt'ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bayburt'ta tamamlayan Bilgin, Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi.
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde "Şehirleşme ve Sanayileşme İlişkileri" konusunda yüksek lisans çalışmasını, "Türkiye'de Sanayileşme Politikaları ve Demokratikleşme Süreci" adlı çalışmasıyla da İktisat Sosyolojisi alanında doktorasını tamamlayan Bilgin, York Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Michigan Üniversitesi'nde "Orta Doğu Toplumlarında Modernleşme Sorunları" konulu uluslararası çalışmada yer aldı.
Vedat Bilgin, Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nde Öğretim Üyeliği, TCDD Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanlığı ve Başbakan Başdanışmanlığı görevlerinde de bulundu.
26. Dönem AK Parti Ankara Milletvekili olan Bilgin, son olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı ve Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekilliği görevini yürütüyordu.
Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Vedat Bilgin, evli ve iki çocuk babası.