Fatma Betül Sayan Kaya, tarikat demeden, cemaat demeden sert biçimde kınadı: 'Çocuktan gelin olmaz'

İsmailağa Cemaati'nin önde gelen isimlerden birinin 6 yaşındaki kızını evlendirmesi TBMM'de gündeme gelirken; AKP'li Fatma Betül Sayan Kaya'nın konuşmasında 'cemaat-tarikat' diyememesi tepki çekti.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G'nin 6 yaşından itibaren bir cemaat mensubu ve aynı zamanda komşuları olan bir yetişkin erkek tarafından cinsel istismara uğraması TBMM'deki bütçe görüşmelerinde de gündeme geldi. 

CEMAAT DİYEMEDİ 

İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde AKP adına söz alan Fatma Betül Sayan Kaya'nın konuşması tepki çekti. 

Cemaat ve tarikat diyemeden istismarı kınayan Kaya, ''Kamu vicdanını derinden yaralayan olayı lanetliyorum. Hiç bir dine sığmayan bu alçaklık hiç bir kurumda müsamaha görmeyecektir. Bir anne olarak çocuktan gelin olmaz, çocuktan eş olmaz, çocuktan anne olmaz'' ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP'nin İstanbul'daki yeni miting adresi belli oldu
İmamoğlu savunmasını paylaştı: 'Milletimizin sigortası olmaktan geri durmayız'
Muhittin Böcek'in tutukluluğuna itiraz reddedildi
MHP Lideri Bahçeli'nin talebiyle 'yeni süreç' için türkü yazıldı
Ahmet Özer: Bahçeli, CHP’ye yönelik operasyonların barış sürecine zarar verdiğinin farkında