Fatih Erbakan 'operasyon' sorusu üzerine konuştu: 'Bize de sıra gelebilir'

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, tutuklanma korkusu yaşayıp yaşamadığı yönündeki soru üzerine "Biz de anketlerde %40-50-60 gibi oylara ulaştığımız takdirde, bizim de akıbetimiz öyle olabilir" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, CHP'li belediyelere ve belediye başkanlarını hedef alan operasyonlara ilişkin konuşurken dikkat çeken bir yorumda bulundu. 

T24'ün Youtube kanalında Şirin Payzın'ın konuğu olan Erbakan, soruşturmaların ve yargılamaların hukuk devletinde normal olduğunu belirtirken "Ama şafak operasyonlarıyla gözaltına almalar, tutuklu yargılamalar ve bundan da önemlisi iktidara gelince ayrı muhalefete ayrı hukuk işletilmesi uygun değil. Hatta geçen gün bir vatandaş bana 'Aman dikkat edin sizi de almasınlar. İktidar kendisine rakip olacak herkesi içeri tıkıyor' dedi. Demek ki vatandaş da artık bu noktaya geldi. Bu algı çok sıkıntılı bir durum. Yıllarca AK Parti 'millet iradesi' dedi, 'sandık' dedi. 'Şimdi sandıkta elde edemediğimi bu şekilde elde ediyoruz' şeklinde bir görüntü var. O zaman milyonlarca oy nerede kalıyor?" dedi.

"BİZİM DE AKIBETİMİZ ÖYLE OLABİLİR"

Payzın'ın bunun üzerine "Arada kendi kendinizle baş başa kaldığınızda ya da siyasetle ekibinizle birlikte, bir korku hissediyor musunuz? 'Sıra bize de gelebilir' diye" diye sorduğu Erbakan, "Biz de anketlerde %40-50-60 gibi oylara ulaştığımız takdirde, Mansur Bey gibi, bizim de akıbetimiz öyle olabilir diye düşünüyorum ister istemez" ifadelerini kullandı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Devlet Bahçeli'den kürsüde 'okul saldırıları' tepkisi: 'Evlatlarımız dijital kuşatma altında'
Manavgat Belediyesi'ne yeni operasyon: 21 kişi gözaltına alındı!
CHP'li Murat Emir'den Doruk Madencilik işçilerine destek: 'Bir kere de işçiden yana olun'
Bülent Arınç'tan dikkat çeken 'okul saldırıları' tepkisi: 'Bu ne biçim bir yozlaşma?'
Onursal Adıgüzel gözaltına alınmıştı: CHP'den Ataşehir'de tarihi miting!