Esnaf: "Yatırım değil yardım zamanı"

Alsancak bölgesindeki taksi duraklarını ziyaret ederek, taksicilerin sorunlarını dinleyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, her gün zarar ettiklerini, zor durumda olduklarını söyleyen esnafa, “Tüm imkânlarımızla yanınızdayız” dedi.

Alsancak bölgesindeki taksi duraklarını ziyaret ederek, taksicilerin sorunlarını dinleyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, her gün zarar ettiklerini, zor durumda olduklarını söyleyen esnafa, "Tüm imkanlarımızla yanınızdayız" dedi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Alsancak bölgesindeki taksi duraklarına giderek, taksicilerin dertlerini dinledi. Batur, "Ekonomik şartlar belediyeleri de zorluyor. Ancak biz elimizden geldiğince esnafımızın, dara düşen her vatandaşımızın yanında olmaya devam ediyoruz, edeceğiz. Tüm imkanlarımızla taksici esnafımızın da yanındayız" dedi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu üyeleri Kemal Mehmet Atilla ve Ahmet Gündüz'le birlikte Alsancak bölgesindeki Gündoğdu, Sevinç, Mustafa Bey ve Plevne taksi duraklarını ziyaret etti. Taksicilerle sohbet eden Batur, esnafın yaşadığı sıkıntıları dinledi. Her gün günü zararına tamamladıklarını söyleyen taksiciler, Başkan Batur'a artan masraflar yüzünden çok zor durumda olduklarını anlattı.

"MÜŞTERİ BULAMIYORUZ"

Hayat pahalılığında alım gücü düşen vatandaşların taksilerden de uzaklaştığına dikkat çeken esnaf, akaryakıta gelen zamlardan da şikâyet ederek, "İnsanların ücretlerine yapılan zamlarla akaryakıta yapılan zamlar bir mi? Bu nedenle insanlar taksi kullanmaktan iyice korkar hale geldi. Taksi bir kesim için zaten lükstü, iyice lüks oldu. Bizler vatandaşa hizmet eden esnaflarız ama artık her gün zararına geçiyor. Müşteri bulmakta her geçen gün biraz daha zorlanıyoruz" diye konuştu.

 "YATIRIM DEĞİL, YARDIM ZAMANI"

Konak Belediyesi'nin her zaman esnafın yanında olduğuna dikkat çeken Başkan Batur ise taksici esnafını da yalnız bırakmayacaklarını söyledi. Batur, "Pandemi hayatı yeterince zorlaştırmışken, üstüne bir de ekonomik kriz içindeyiz. Her kesim, tüm vatandaşlarımız zor günlerden geçiyor. Mutfaklar yangın yeri oldu. Elektrik faturaları, doğalgaz faturaları el yakıyor. Esnafımızın durumu ortada… Kiralardan yüksek gelen faturalar yüzünden insanlar işyerlerine, dükkânlarına kilit vuruyor. Bize düşen bu zor zamanda birlik olmak, dayanışma içinde olmak. Ben daha önce de yatırım zamanı değil, yardım zamanı demiştim. Bizim bugünkü önceliğimiz bu. Ekonomik şartlar belediyeleri de zorluyor. Ancak biz elimizden geldiğince esnafımızın, dara düşen her vatandaşımızın yanında olmaya devam ediyoruz, edeceğiz. Tüm imkanlarımızla taksici esnafımızın da yanındayız" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Erdoğan eski danışmanına sosyal medyadan paylaşım yapma demiş: Dikkate alınmıyorum çıkışı...
Bahçeli 'Makama dönmeli' çağrısı yapmıştı... İçişleri Bakanlığı'ndan Ahmet Türk kararı
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit görevden uzaklaştırıldı
Gökhan Günaydın'dan Sincan Cezaevi önünden tepki: 'İnsanlara zulüm ediyorsunuz'
Saadet ile Yeniden Refah partisi anlaştı: Yeni ittifak açıklandı