Erdoğan'ın koruma maliyeti açıklandı: Günlük 8 milyon 380 bin lira

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün mali tablolarında, Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı'nın gideri 2024 yılının ilk ayında 251 milyon 404 bin TL olarak kayda geçti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korumaları için harcanan miktar her geçen gün artıyor.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, Erdoğan'ın koruma maliyeti Emniyet Genel Müdürlüğü’nün mali tablolarında yer aldı. Buna göre, Cumhurbaşkanlığı korumalarının bağlı olduğu Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, 2024 yılının ilk ayında 251 milyon 404 bin TL harcadı.

Başkanlığın gideri geçen yılın ocak ayında ise 99 milyon 991 bin TL olmuştu. Buna göre Erdoğan’ın koruma giderleri bir yılda 2 buçuk katına ulaştı. Bu verilere göre Erdoğan’ın günlük korunma maliyeti 492 kişinin asgari ücretine denk gelerek yaklaşık 8 milyon 380 bin TL oldu.

Meclis’te daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koruma sayısı ile ilgili çeşitli tartışmalar olmuştu. Birçok milletvekili Cumhurbaşkanlığı’na tahsis edilen korumaların sayısını ve Erdoğan’a tahsis edilen koruma personeli ve araç sayısınına ilişkin Meclis’e soru önergesi sundu.

Ancak Erdoğan'a tahsis edilen koruma personeli ve araç sayısına ilişkin soru önergeleri yanıtsız kalıyor.

Koruma giderlerinin yıllara göre dağılımı ise şöyle:

2020: 263.1 milyon TL

2021: 306 milyon TL

2022: 526.1 milyon TL

2023: 1 milyar 77.5 milyon TL.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP, "sağın kalesi" Yozgat'ta çıkartma yaptı
İmamoğlu: Yozgat demokrasinin kalesidir
CHP'li Özgür Çelik'ten İstanbul Valisi Davut Gül'e 'Şişli' tepkisi
Özgür Özel: Darbecilerin niyeti değişmedi, muhalefet birlik olmak zorunda
İmamoğlu'ndan Tarihi Rest: “Yarın İstanbul İçin Herkesi Sarsacak Gerçekleri Açıklayacağım!”