Erdoğan'ın eski hukuk danışmanından rest: 'Kirli pazarlığın içerisinde olmayacağım'

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski hukuk danışmanı ve ceza hukukçusu Prof. Dr. İzzet Özgenç Meclis'te kurulan süreç komisyonuna katılmayacağını duyurdu.

"Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu"na katkı vermesi amacıyla listede ismi geçen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski hukuk danışmanı ve ceza hukukçusu Prof. Dr. İzzet Özgenç komisyona katılmayacağını açıkladı.

Özgenç, "Terör örgütüyle dolaylı olarak ve hatta doğrudan yapılan pazarlığın 'gereklerini' yerine getirmek amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hukuka aykırı bir surette oluşturulmuş olan komisyon çalışmalarına 'katkı' vermek üzere önerilen isimler arasına benim de dahil edilmiş olduğumu öğrenmiş bulunmaktayım." dedi.

Özgenç şu ifadeleri kullandı:

Türkiye’nin bir Kürt sorunu olduğuna ve bu sorunun zemininde çözümlenmesi gerektiğine hukuk zemininde çözümlenmesine inanan birisi olarak, izlenen yöntemin yanlışlığı dolayısıyla, bu kirli pazarlığın içerisinde olmayacağımı kamunun bilgisine sunarım.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

GÜNDEMAR'dan 'bu pazar seçim olsa' anketi: YENİ Parti açık ara birinci
Şahan'dan DEM Parti'ye: Türkiye'nin batısını ihmal ederse inandırıcılığını yitirir
Bülent Arınç'tan partisine sert eleştiriler: Sistemi düzeltin
DEM Parti Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki: Selahattin Demirtaş pazarlık malzemesi olamaz
İddia: CHP'li iki belediye başkanı AKP'ye geçecek