Erdoğan: İran’ın nükleer müzakereleri yürütmesinde fayda görüyoruz

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüşen Erdoğan, İran’ın nükleer müzakereleri yürütmesinde fayda gördüklerini, Türkiye’nin bu konuda İran’a desteğini sürdüreceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü'nün 25'inci Devlet Başkanları Konseyi Zirvesi için bulunduğu Çin'de, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; görüşmede Türkiye-İran ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

Erdoğan görüşmede, Türkiye ve İran arasında enerji başta olmak üzere birçok alandaki işbirliğinin müşterek menfaate hizmet ettiğini ifade etti. Erdoğan, İran’ın nükleer müzakereleri yürütmesinde fayda gördüklerini, Türkiye’nin bu konuda İran’a desteğini sürdüreceğini belirtti.

Erdoğan ile Pezeşkiyan görüşmede, Suriye’deki son durum, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve Güney Kafkasya’daki barış süreci ile ilgili fikir alışverişinde de bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP lideri Özgür Özel yazdı: Cumhuriyetin temeli o kadar güçlü ki hiçbir baskı sarsamaz!
Ahmet Davutoğlu: Bana ihtiyaç olmadığına inansam siyaseti bırakırdım
Özgür Çelik: İstanbul Maratonu'nda ÇYDD ile koşacağım
Erdoğan'ın 29 Ekim mesajında 'süreç' vurgusu: 'Kaos tüccarlarına prim vermeyeceğiz'
AKP İstanbul teşkilatında üç ilçe başkanı birden görevden ayrıldı