Erdoğan hatırlatması yapıldı: CHP'den Lütfü Türkkan hakkında ilk açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak, Bingöl'de gerilim yaşadığı yurttaşa küfreden ve tepkiler sonrası İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden Lütfü Türkkan hakkında açıklama yaptı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak Bingöl'de gerilim yaşadığı yurttaşa küfreden ve tepkiler sonrası İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden Lütfü Türkkan hakkında açıklamada bulundu. 

Faik Öztrak'ın açıklaması şöyle oldu:

Bu işte ağır bir provokasyon olduğu açık. İzmir'de yaşayan bir vatandaş kalkıyor Meral Hanım'ın gezisi için oraya geliyor. Bu hayatın olağan akışına uyan bir durum değil. Daha önce sayın Akşener'e yönelik Rize'de gerçekleşen provokasyon akıllarda.

Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söyledikleri de akıllarda. Şehit cenazesinde sayın genel başkanımıza yapılan link girişimini Erdoğan'ın nasıl grubunda gösterdiği seyrettirdiği de akıllarda.

Bu çirkin saldırıyı nasıl sahiplendiği de akıllarda. Anlaşılan Erdoğan milletin sorunlarına çözüm üretemedikçe bu tür yöntemlere daha sık başvuracak. Artık hepimizin bu tür provokasyonlara karşı daha çok dikkatli olması gerek. Konu ile ilgili süreç İYİ Parti'de yürümektedir.

Kendilerinin takdiriyle gerekenler de yapılmaktadır. Ama burada şu soruyu sormak istiyorum: Provokasyonla ilgili herhangi bir soruşturma açmış mıdır? Aynı provokasyon Erdoğan'a karşı yapılmış olsaydı ne olurdu? Saray da şurekası da şimdi dört koldan istifa diye bağırıyorlar.

İnsan merak ediyor: Erdoğan terörist başına sayın, şehitlerimize kelle, şehit babasına karakteri bozuk derken, kendisini eleştiren şehit anasını 4 yıl hapis istemiyle yargılatırken, çiftçimize ananı da al git derken neden bu duyarlılığı görmedik? 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

2025 Paweł Adamowıcz Ödülü Ekrem İmamoğlu’na Verildi
CHP'li Murat Emir: "Yarın emekli zammına bin liralık artışla gelirseniz komisyon salonunu dar ederiz"
İmamoğlu’ndan AKP’nin afişlerine yanıt: Tarih ve saat verdi, yurttaşlara çağrı yaptı!
CHP'li Bağcıoğlu, milli güvenliği zayıflatan yapısal sorunu açıkladı: 'Yalnızca idari bir eksiklik değil...'
AKP’nin önerisi kabul edildi: TBMM, o kanun teklifini tamamlamak için gerekirse cuma günü de çalışacak