Erdoğan, CHP’li bir belediyenin daha metrosuna onay vermedi

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Adana Metrosu 2. Etabı’na Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onay verilmedi.

Adana'da şu an tek hat üzerinde olan ve kent ulaşımını karşılamada yetersiz kalan metronun 2. Etabı için CHP'li Büyükşehir belediye Başkanı Zeydan Karalar ve ekibi yoğun uğraşlar sonucu projeyi hazırladı. Projenin hazırlanması süreci de Cumhurbaşkanlığı Strateji Ve Bütçe Başkanlığı ile Hazine bürokratlarıyla birlikte yürütüldü.

Sözcü'den Mehmet Serbes'in haberine göre; bu süreçte ilgili kurumların şifahi onay ve takdirlerinin alındığı bildirildi. Adana şehir içi trafiğini rahatlatacak 2. Etap projenin onaylanmasını beklerken 2022 yılı yatırım programına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararının Resmi Gazete'de yayınlanması ile  Adana 2. Etap Hafif Raylı Sistem (HRS) projesinin,  bu programda  yer almadığı öğrenildi.

YİNE ONAYA GÖNDERECEĞİZ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Metronun 2. Etabının Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanmamasının kendilerinde hayal kırıklığı yarattığını belirterek, “Adana trafiği metrosuz çözülmez. Bu 2. Etabın yapılması gerek.  Sayın Cumhurbaşkanlığımızın bunu onaylamasını bekliyorduk ancak onaylanmadı. Niye onaylanmadığını bilmiyoruz, öğreneceğiz, bir eksiğimiz gediğimiz varsa eksikliğini gidereceğiz.  Bu benim meselem değil bütün Adana'nın meselesidir. Yeniden onaya göndereceğiz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

YENİ Parti, genel merkezini Parti Meclisi toplantısı ile açtı: ‘Yeni bir ev kurar gibiyiz’
Özgür Özel açıkladı: İmamoğlu'nun basılmayan kitabına toplatma kararı!
AKP'li Büyükgümüş'ten 'erken seçim' açıklaması
Ekrem İmamoğlu'ndan, Akın Gürlek'e 'canlı yayın' yanıtı: 'İlk gün ne dediysek arkasındayız!'
Gökçeklerin yurt dışındaki serveti ifşa oldu