Ekrem İmamoğlu'nun, Anıtkabir Aslanlı Yol'da konuşma yapması engellendi: Bunun için izin alınması gerekiyor

31 Mart yerel seçimlerinde yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, Anıtkabir ziyaretinde Aslanlı Yol'da eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte yürürken, konuşma yapmak istedi. Görevliler, İmamoğlu'nun konuşmasına "Bunun için izin alınması gerekiyor" diyerek, müdahale etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da seçimi kazanan 26 CHP'li belediye başkanı ile birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, ilçe belediye başkanları ve eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Aslanlı Yol'da yürürken, bir kameranın kendisini çektiğini fark etti. Yürürken, bir yandan da konuşmaya başlayan İmamoğlu'na bir görevli müdahale etti. Görevli, "Bunun için izin alınması gerekiyor" diyerek, kameramanı uzaklaştırmak istedi. Ekrem İmamoğlu, kısa bir duraksamanın ardından, "Tamam, peki. Bilmiyorduk" diyerek, yürümeye devam etti. 

Daha sonra mozoleye çelenk bırakan İmamoğlu, saygı duruşunun ardından Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

İmamoğlu, deftere şunları yazdı:

"CHP'yi 47 yıl sonra birinci parti konumuna taşımanın gururunu yaşıyoruz"

''Büyük Atatürk; Fatih Sultan Mehmet Han’ın milletimize kazandırdığı, yüksek şahsiyetiniz önderliğinde kahraman Türk ordusunun işgalden kurtardığı, en değerli mirasımız İstanbul’u yönetmek üzere İstanbullular tarafından yeniden görevlendirilmenin onuruyla manevi huzurunuzdayım. Yol arkadaşlarımız ve aziz milletimizle birlikte çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında, kurucusu olduğunuz CHP’yi 47 yıl sonra Türkiye’nin birinci partisi konumuna taşımanın gururunu yaşıyoruz. Halkımızın bizlere verdiği görev ve sorumluluğun bilincindeyiz. Çağdaş, halkçı, kapsayıcı ve tüm demokratik süreçleri işleten 21’inci yüzyılın yerel yönetimler anlayışını başarıya ulaştırmak için durmaksızın çalışacağız. Yolumuzu aydınlatmaya devam eden ilkelerinizin, aklın ve bilimin ışığında ilerleyerek kentlerimizi daha güzel yarınlara halkımızla birlikte ulaştıracağız. Halkçı ve sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sunarak, yerelden başlayarak Türkiye’yi dünyanın örnek demokrasileri arasına taşıyacağız. Emanetiniz emin ellerdedir. Ruhunuz şad olsun.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri

Aykut Erdoğdu cezaevinden seslendi: 'Geniş kapsamlı tutuklamalara hazırlıklı olun'
Özgür Özel'den Bekir Bozdağ'a yanıt: Taviz yok
CHP'li belediye başkanları Ankara'da toplanacak
Bloomberg'den dikkat çeken Erdoğan ve Özgür Özel yorumu
Mansur Yavaş'tan 'Ankara'ya da operasyon gelir mi' sorusuna yanıt