Ebubekir Sofuoğlu "Üniversiteler fuhuş evleridir" dedi. Fatih Altaylı'dan “Ben orada çalışıyorsam orası fuhuş evidir” diye düşünmüş olabilir yanıtı

Akit TV'de katıldığı canlı yayında "Üniversiteler fuhuş evleridir" diyen Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'na gazeteci Fatih Altaylı'dan çok sert yanıt geldi. 

 

Akit TV'de katıldığı canlı yayında skandal ifadeler kullanarak "Üniversiteler fuhuş evleridir" diyen Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'na toplumun her kesimin tepkiler yükseldi. 

işlem başlatıldığını açıkladı. 

Sofuoğlu'na tepki gösterenler arasında en sert yanıtı Fatih Altaylı verdi.  

"BEN ORADA ÇALIŞIYORSAM DİYE DÜŞÜNMÜŞ OLABİLİR"

Altaylı Habertürk'teki bugünkü yazısında, "Bu “Herifin” üniversiteleri fuhuş evi zannetmesine neden olan şey muhtemelen kendisi ile ilgili görüşleridir. “Ben orada çalışıyorsam orası fuhuş evidir” diye düşünmüş olabilir." dedi. 

Altaylı'nın yazısının ilgili bölümü şöyle: Eğitim karşıtı, çağ dışı birileri elbette üniversitelere, eğitim kurumlarına dil uzatabilir.

Beklenir.

Gördük de böyle şeyler bu ülkede.

Ama ilk kez böylesini görüyoruz.

Adının önüne her nasılsa profesör unvanı koyabilmiş, yani üniversitede ders verme, eğitim verme yetkisine sahip olmuş bir “şuursuz” kendi çalıştığı müesseseyi  “fuhuş evi” yani genelev veya randevuevi olarak görüyor ve hiç utanıp sıkılmadan bunu bir televizyon kanalında haykırıyor.

Programdaki diğer konukların “Yapma hocam” uyarılarına rağmen milyonlarca öğrenciyi karalamaktan da vazgeçmiyor.

Dahası utanmadan Cumhurbaşkanı’nın da aynı fikirde olduğu söyleyerek.Bu “Herifin” üniversiteleri fuhuş evi zannetmesine neden olan şey muhtemelen kendisi ile ilgili görüşleridir.

“Ben orada çalışıyorsam orası fuhuş evidir” diye düşünmüş olabilir.

Bu YÖK’ün bu sözde profesörü kendisine yakışan bir işyerinde çalışmak üzere üniversiteden sepetlemesini bekliyorum. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

'Özgür Özel liderliğinde, partimizi iktidara getireceğiz'
Mansur Yavaş: Operasyonlar devam edecek, belli
Özgür Özel'den 'emekli aylığı' çıkışı! Gelecek haftayı işaret etti: 'O tarihi oylamada eksiksiz olacağız!'
Ekrem İmamoğlu Silivri'den emeklilere seslendi: 'Geçim derdini bitireceğiz'
Kanada'dan Trump'ı kızdıracak Çin açılımı