Dışişleri'nden Ermenistan açıklaması: "Görüşme konusunda mutabık kalındı"

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile Ermenistan arasında gerçekleşen görüşmenin ardından açıklama yaptı.

Türkiye ile Ermenistan arasında Moskova'da düzenlenen görüşme sonrasında bir açıklama yayınlayan Dışişleri Bakanlığı, "Taraflar, müzakereleri tam normalleşme hedefiyle ön şart olmaksızın sürdürme hususunda mutabık kalmışlardır" ifadelerini kullandı.

Dışişleri'nden yapılan açıklama şu şekilde:

"Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme süreci Özel Temsilcileri Büyükelçi Serdar Kılıç ve Ermenistan Parlamento Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan 14 Ocak 2022 tarihinde Moskova’da bir araya gelmiştir.

Özel Temsilciler, olumlu ve yapıcı bir atmosferde gerçekleşen bu ilk görüşmelerinde, Türkiye ve Ermenistan arasında diyalog yoluyla yürütülecek normalleşme sürecine yönelik olarak ön görüş alışverişinde bulunmuşlardır. Taraflar, müzakereleri tam normalleşme hedefiyle ön şart olmaksızın sürdürme hususunda mutabık kalmışlardır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP yönetiminin kararı merakla bekleniyor: Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi ihraç edilecek mi?
AKP’li Hukukçulardan Sessiz İsyan: “Bu Davalar Hepimizin Aleyhine”
İmamoğlu: Bu zihniyetin yükselen iflas dalgasını durduracak dermanı yok
Kılıçdaroğlu'nun Ankara'daki ofisi satışa çıkarılmıştı: İlan kaldırıldı
Özgür Özel rest çekti: Bir ben kaldım, beni de atsın hapse