Dışişleri'nden AİHM'e Kavala kararı tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, AİHM'in Osman Kavala kararıyla ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, karara tepki göstererek, "kararla beklentilerimizi boşa çıkarmış ve Avrupa insan hakları sisteminin itibarının bir kez daha sorgulanmasına sebep olmuştur" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan AİHM'in Osman Kavala kararına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada; "Ne yazık ki, AİHM konuyla ilgili olarak bugün (11 Temmuz) açıkladığı kararla beklentilerimizi boşa çıkarmış ve Avrupa insan hakları sisteminin itibarının bir kez daha sorgulanmasına sebep olmuştur." denildi.

ŞUBAT’TA YAPILAN AÇIKLAMA HATIRLATILDI

Bakanlığın açıklaması şu şekilde...

“Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Kavala kararının icrası hususunun Avrupa Konseyi (AK) Bakanlar Komitesi tarafından AİHM'e havale edilmesiyle ilgili Bakanlığımız görüşleri 2 Şubat 2022 tarihli açıklamamızla kamuoyuyla paylaşılmıştı. Açıklamamızda, AİHM'in durumu hakkaniyetle değerlendirmesi ve ilk derece mahkemesi gibi hareket etmemesi yönündeki beklentimiz dile getirilmişti.

DÜZENLİ BİLGİ SUNULDU

Süreç boyunca AK ile iletişimimiz devam etmiş; Adalet Bakanlığımız tarafından, adıgeçenin yargı sürecindeki gelişmeler hakkında düzenli bilgi sunulmuş, ayrıca adıgeçenin tutukluluğuyla ilgili olarak iç hukukta devam eden yargılama sonunda hüküm giydiği AİHM'e ve AK Bakanlar Komitesi'ne bildirilmişti.

"İTİBARININ SORGULANMASINA SEBEP OLDU"

Ancak ne yazık ki, AİHM konuyla ilgili olarak bugün (11 Temmuz) açıkladığı kararla beklentilerimizi boşa çıkarmış ve Avrupa insan hakları sisteminin itibarının bir kez daha sorgulanmasına sebep olmuştur.

Bundan sonraki aşamada süreci takip edecek olan AK Bakanlar Komitesi'nin, daha önce sergilediği tarafgir ve seçici yaklaşımı bir yana bırakarak, sağduyuyla ve bazı çevrelerin siyasi gündem yaratma arayışlarına mahal vermeksizin hareket etmesini bekliyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Tuncer Bakırhan'dan 'süreç' açıklaması: 'Birileri CHP'yi dışına itmeye çalışıyorsa, demek ki ortada bir oyun var'
Mansur Yavaş, hakkında verilen soruşturma iznine itiraz dilekçesi verdi
MHP'li Semih Yalçın'dan 'süreç' açıklaması: CHP'yi hedef aldı, 'yasal düzenleme' vurgusu yaptı!
Özgür Özel, 2026'dan tek dileğini açıkladı... 'IŞİD' endişesini paylaştı: 'Büyük bir hareket kabiliyeti kazandılar'
CHP ve İYİ Parti’den tepki: ‘Hava kuvvetleri güçlendirilmeli, diplomatik yalnızlaşma önlenmeli’