Devlet Malzeme Ofisi, ihalesiz 8 milyar TL'lik alım yaptı

Devlet Malzeme Ofisi'nin (DMO), yayımladığı 2021 Yılı Sektör Raporu'na göre alımlarda usulsüzlüğe elverişli ortam yarattığı gerekçesiyle eleştirilen ve rekabeti azalttığı belirten doğrudan temin yöntemiyle kamuya tam 8 milyar 67 milyon 457 bin TL’lik alım yapıldı.

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Devlet Malzeme Ofisi, 2021 yılında kamu adına gerçekleştirdiği alımların önemli bir bölümü ihale yapılmadan, ilana çıkılmadan gerçekleştirildi.

DMO’nun doğrudan temin ile yaptığı satın alımlarda yıllara göre yaşanan artış da dikkati çekti. Buna göre, 2017 yılında 2 milyar 239 milyon 287 bin TL olan doğrudan temin yoluyla yapılan alımların maliyeti 2021 yılı sonu itibarıyla yüzde 260 artış kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AKP'li vekile istifa yetmedi, CHP sıraları sert çıktı: Öldürelim mi adamı
Hedefte 'Laiklik Bildirisi' var: Erdoğan'ın tepki gösterdiği bildiriyi Yusuf Tekin yargıya taşıyor!
AKP'li vekillerden ikinci 'yoklama' skandalı: Meclis Başkanvekili Celal Adan'dan sert tepki geldi!
ABD Büyükelçiliği önünde Küba protestosu
CHP'li Günaydın duyurdu! 'Bakan değişti, İmamoğlu’nun yanına beş gündür bir tek milletvekili sokulmadı'