DEVA'dan Diyarbakır gözaltıları açıklaması: Seçim güvenliğine müdahale

Seçime 19 gün kala Diyarbakır merkezli operasyonlarla çok sayıda avukat, siyasetçi, gazeteci ve hak savunucusunun gözaltına alınmasına siyasi partiler de tepki gösterdi. DEVA Partisi, operasyonları seçim güvenliğine müdahale olarak değerlendirdi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Diyarbakır merkezli 21 ilde gerçekleştirilen operasyonu 'seçim öncesi gözdağı' ve 'seçim güvenliğine yönelik bir müdahale' olarak yorumladı.

Artı Gerçek'e konuşan Şahin, operasyonların zamanlamasının manidar olduğunu vurgulayarak, "Bu, meseleyi başka bir biçimde yorumlamak kendimizi aldatmaktır. Seçimlere giderken rakip siyasi partilere gözdağı vermek hem de bu süreçte korku iklimi salarak sözde kendileri lehine avantajlı bir durum elde etmek amaçlanıyor” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Süleyman Soylu siyaseti bırakacağını açıkladı
DEM Parti'den süreç şartı: Herkes tek bir yasadan faydalanmalı
Mardin'de kayyumun görev süresi uzatıldı
CHP'li Gürer verilerle açıkladı: '22 yılda Ankara'nın yüz ölçümüne yakın tarım alanı kaybedildi'
Bahçeli Ahmet Türk için çağrı yapmıştı: Mardin'de dikkat çeken 'kayyım' kararı