Dengir Mir Mehmet Fırat... İbrahim Ayhan... Naciye Çiğdem Atalay... Yargıtay, hayatını kaybeden 3 kişiye de siyaset yasağı istedi!

HDP’nin kapatılması için hazırlanan iddianamede Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in, hayatını kaybeden HDP eski milletvekilleri Dengir Mir Mehmet Fırat, İbrahim Ayhan ve 2015 yılında HDP’den Amasya Milletvekili adayı olan Naciye Çiğdem Atalay için de siyaset yasağı talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

HDP'nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin tarafından hazırlanan ve Anayasa Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, eski ve yeni HDP eş genel başkanları, milletvekilleri, milletvekili adayları ve parti yöneticilerinin 687 kişi hakkında, “5 yıl süreyle bir başka siyasi partinin kurucusu, yöneticisi, deneticisi ve üyesi olamayacaklarına” dair talepte bulunuldu.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre; 687 kişini arasında adı bulunan Dengir Mir Mehmet Fırat, 11 Temmuz 2019'da, İbrahim Ayhan, 20 Eylül 2018'de Naciye Çiğdem Atalay ise 17 Kasım 2018 yılında hayatını kaybettiği belirlendi. Siyaset yasağı istenilen Naciye Çiğdem Atalay, 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde HDP'den Amasya birinci sıra vekil adayı olmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel'den 'emekli aylığı' çıkışı! Gelecek haftayı işaret etti: 'O tarihi oylamada eksiksiz olacağız!'
Ekrem İmamoğlu Silivri'den emeklilere seslendi: 'Geçim derdini bitireceğiz'
Kanada'dan Trump'ı kızdıracak Çin açılımı
CHP’li Ağbaba, muhalif basın kuruluşlarına ilan vermeyen kamu kurumlarına sert tepki gösterdi: ‘Bunlar babanızın çiftliği değil’
Hakan Fidan, Kandil'in 'kalıcı adımlar atmamasını' değerlendirdi: ‘Bölgesel krizlerden istifade etmek istiyorlar’