Davutoğlu: En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti

CHP listelerinden Meclis'e 10 vekil gönderen Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, "En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti" dedi.

Seçimde CHP listelerinden Meclis'e 10 vekil gönderen Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, seçim döneminde İYİ Parti, DEVA ve Saadet'le de ittifak görüşmeleri yaptığını söyledi.

Medyascope'ta Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtlayan Davutoğlu, "En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti. 'Bu sağ seçmen CHP’ye oy vermez beraber olalım' dedim" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, 10 milletvekili ile ölçülemeyecek bir fedakarlık yaptığını da belirterek, "Açık söylüyorum. Ondan önce her şeyi denedim. Üç partiye 'gelin birlikte girelim' dedim. İYİ Parti'ye teklif götürdüm, 'Bu sağ seçmen CHP’ye oy vermez beraber olalım' dedim. Akşener'e de söyledim. Bütün yolları denedim ben" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Murat Ongun: “Emrah Bağdatlı bile kendisini savcılar kadar abartamazdı”
Özel’e FETÖ Göndermesi Yapan Kılıçdaroğlu FETÖ İle Hep İlişkideydi
Tugay’dan AKP’ye geçeceği iddialarına net yanıt: Böyle bir düşüncem yok İzmirlilerin oyları bana emanet
Özel, NATO Zirvesi öncesi Financial Times'a yazdı: 'Erdoğan eskisi kadar güçlü değil'
CHP kurultay ceza davası: İtirafçı Adem Soytekin konuştu