Davutoğlu: En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti

CHP listelerinden Meclis'e 10 vekil gönderen Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, "En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti" dedi.

Seçimde CHP listelerinden Meclis'e 10 vekil gönderen Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, seçim döneminde İYİ Parti, DEVA ve Saadet'le de ittifak görüşmeleri yaptığını söyledi.

Medyascope'ta Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtlayan Davutoğlu, "En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti. 'Bu sağ seçmen CHP’ye oy vermez beraber olalım' dedim" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, 10 milletvekili ile ölçülemeyecek bir fedakarlık yaptığını da belirterek, "Açık söylüyorum. Ondan önce her şeyi denedim. Üç partiye 'gelin birlikte girelim' dedim. İYİ Parti'ye teklif götürdüm, 'Bu sağ seçmen CHP’ye oy vermez beraber olalım' dedim. Akşener'e de söyledim. Bütün yolları denedim ben" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Çelik: 'Hediye telefon' iddiası iftira
Özgür Özel'den 'Yozgat' açıklaması: Yozgat haksızlığa karşı susmayınca etmedik hakaret bırakmadılar
Bahçeli: ‘Yakın vadede silahlar gömülüp demokratik siyasetin perdesi açılacaktır’
Eski Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt'a ev hapsi verildi
Pervin Buldan: Abdullah Öcalan ile görüşme oldukça verimli geçti