CHP'li vekilden tarikat yurdu tepkisi: "Öğrencileri mahkûm ettiniz"

CHP'li Çetin Osman Budak, Antalya’da yaşanan cinayeti TBMM gündemine taşıdı. Kaçak cemaat ve tarikat yurtlarının kapatılması için çağrıda bulundu.

Antalya’da cemaat yurdunda yaşanan vahşi cinayeti TBMM gündemine taşıyan CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, öğrencilerin kaçak cemaat ve tarikat yurtlarına mahkûm edildiklerini vurgulayarak bu tür yurtların derhal kapatılmasını istedi.

Cumhuriyet'ten Bülent Ecevit imzalı habere göre; İçişleri Bakan Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlamaları talebiyle Meclis Başkanlığı’na birer soru önergesi veren Budak, şu ifadeleri kullandı: “20 yıldır öğrencilerin yurt sorununu çözmeyen iktidar, öğrencileri kaçak cemaat ve tarikat yurtlarına elleriyle teslim etti. Bu yurtlarda öğrencilerimizin can güvenlikleri yok. Daha önce Aladağ’da yaşanan yurt yangınından ve Karaman’da yaşanan cinsel istismardan hiçbir ders alınmadı. Öğrencilere cinsel saldırıların, cinayetlerin yaşandığı suç yuvaları haline gelen kaçak cemaat ve tarikat yurtlarının bir an önce kapatılması gerekiyor.” 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel'den 'İmamoğlu ile görüş ayrılığı' iddialarına yanıt: 'Tam bir mutabakatımız var, hiçbir farklı fikrimiz yok'
Özgür Özel, Deniz Göktaş'la görüşmesini anlattı: 'Gülümseyen görüntümü vermemek için 4-5 kez yürüttüler'
Erdoğan eski danışmanına sosyal medyadan paylaşım yapma demiş: Dikkate alınmıyorum çıkışı...
Bahçeli 'Makama dönmeli' çağrısı yapmıştı... İçişleri Bakanlığı'ndan Ahmet Türk kararı
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit görevden uzaklaştırıldı