CHP'li vekilden Meclis'te soğan hesabı: 200 lirayla 7 kilo alabiliyorsunuz

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, soğan fiyatındaki artışı 200 liranın düşen alım gücüyle kıyasladı.

Kuru soğanın kilosunun son zamanlarda 25 - 30 liraya dayanması bir kez daha hayat pahalılığının tartışılmasına neden olmuştu.

Enflasyonun sürmesi nedeniyle 200 liranın alım gücünün düşmesi de bir diğer eleştiri konusu.

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Meclis'te dün kürsüye bir elinde kuru soğan, diğer elinde 200 lirayla çıktı.

Şevkin, kürsüden gösterdiği 1 adet soğanın fiyatının 10 lira olduğunu belirterek “Bu 200 TL’lik banknotla ne alabiliyoruz?" diye sordu.

CHP'li vekil şunları ifade etti: "Geçen sene soğanın kilosu 2 TL’ydi, şu anda tek bir soğan 10 TL. 200 TL’ye geçen yıl 100 kilo soğan alabiliyordunuz, şu anda 7 kilo alıyorsunuz. İşte yaparsa AKP yapar arkadaşlar.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Süleyman Soylu siyaseti bırakacağını açıkladı
DEM Parti'den süreç şartı: Herkes tek bir yasadan faydalanmalı
Mardin'de kayyumun görev süresi uzatıldı
CHP'li Gürer verilerle açıkladı: '22 yılda Ankara'nın yüz ölçümüne yakın tarım alanı kaybedildi'
Bahçeli Ahmet Türk için çağrı yapmıştı: Mardin'de dikkat çeken 'kayyım' kararı