CHP'li vekil sordu, Bakan Pakdemirli, gıdadaki şikayet patlamasını "korona"ya bağladı!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, ALO 174 Gıda Hattı’na gelen şikâyet sayısının her yıl katlanarak artmasına karşın uygulanan cezalardaki azalmaya dikkat çekerek yaşanan çelişkiyi Meclis gündemine taşıdı.

Cumhuriyet'ten Erdem Sevgi'nin haberine göre; Emir’in önergesini yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Covid-19 salgını sebebiyle tüketicilerin gıda güvenilirliği konusunda hassasiyetinin arttığını” söyledi. 

‘BAKANLIK CİDDİYE ALMALI’

Pakdemirli’nin yanıtını değerlendiren CHP’li Emir, hem tarımdaki yanlış politikalar hem de ekonomideki kötü gidişat nedeniyle yurttaşların sağlıklı, güvenilir ve ucuz gıdaya erişiminin büyük sorun haline geldiğini ve fahiş fiyat artışlarıyla birlikte mutfaktaki yangının daha da büyüdüğünü belirtti. Emir, ALO 174 Gıda Hattı’na gelen şikâyet sayılarının son 5 yılda ikiye katlanmışken, yetersiz olan gıda kontrol görevlisi sayısının ancak yüzde 40 oranında artırılabilmiş olmasının kabul edilir bir durum olmadığını kaydederek “Rakamlarla personel yetersizliği net bir şekilde ortaya çıkıyor. Bakan, şikâyetlerdeki artışı Covid-19 salgınına bağlayarak, denetim eksikliğini gizleyemez. Gıda denetimi bir halk sağlığı meselesidir ve bakanlık bu işi ciddiye almalıdır” tepkisini gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel'e 'Akın Gürlek' soruşturması
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB'nin Türkiye'ye Duyduğu İhtiyaç Daha Fazladır
Bakan Fidan, İranlı Mevkidaşı Arakçi'yle Barışı Görüştü
Özgür Özel, Özkan Yalım'ın iddialarına yanıt verdi: 'İtibarsızlaştırmaya yönelik bir iş var...'
Erdoğan'ın Başdanışmanı Mustafa Akış'tan Ahmet Davutoğlu'na ağır sözler: 'Sizinle vakit kaybedecek durumda değiliz'