CHP'li vekil açıkladı! "Uzaktan eğitime ara verildi ama Bakan Selçuk'un okulu açık"

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 10, 11, 12 mayıs tarihlerinde uzaktan eğitime ara verileceğini açıklamasına rağmen, Bakan Ziya Selçuk'un kendi okulunda uzaktan eğitime devam ettiğini savundu. Adıgüzel, "Acaba Bakanın kendi okuluna yaptığı bu ayrıcalık, para ödeyen özel okul velilerini mutlu etmek için midir?" sözleriyle tepki gösterdi.

CHP Milli Eğitim Komisyonu üyesi Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm basına 10, 11, 12 mayıs tarihlerinde uzaktan eğitime ara verilerek kamu ve özel tüm okullarda öğretmenlerin idari izinli sayılacağını duyurmasına rağmen Milli Eğitim Bakanı’nın kendi okulunda uzaktan eğitimin sürdüğünü söyledi.

Bakanlığın bu kararının daha önce yayınlanan Cumhurbaşkanlığı yazısına dayandığı belirten Adıgüzel, şu açıklamayı yaptı:

“Milli Eğitim Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı’nın ilgili yazısına istinaden bir karar veriyor. Diyor ki pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri öğretmenlerimiz idari izinlidir, uzaktan eğitim olmayacak diyor. Ancak dediğine kendi okulunda uymuyor. Öğretmenler Maya kolejinde ve bazı özel okullarda çalışmaya devam ediyor. Eğitim bir bütündür. Okula göre, özel ya da kamu olmasına göre ayrıştırırsanız hem eşitlik ilkesi ortadan kalkar hem de akla başka sorular gelir. Acaba Bakanın kendi okuluna yaptığı bu ayrıcalık, para ödeyen özel okul velilerini mutlu etmek için midir? Kendi okulunda gerekli gördüğü uzaktan eğitime niçin diğer tüm okullarda gerek görmemiştir? Maalesef ülkemizin eğitim sisteminde böylesi garip uygulama ve kararlar artık alışkanlık haline gelmiştir.”
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Kanada'dan Trump'ı kızdıracak Çin açılımı
CHP’li Ağbaba, muhalif basın kuruluşlarına ilan vermeyen kamu kurumlarına sert tepki gösterdi: ‘Bunlar babanızın çiftliği değil’
Hakan Fidan, Kandil'in 'kalıcı adımlar atmamasını' değerlendirdi: ‘Bölgesel krizlerden istifade etmek istiyorlar’
İmamoğlu'nun "diploma davasındaki" konuşmasının tamamı
Ekrem İmamoğlu'ndan diploma davasında çarpıcı savunma: 'Bu yazı açıkça tehdittir...'