CHP'li Tekin'in 'HDP'ye bakanlık verilebilir' açıklaması sonrası İYİ Parti'den istifa

İYİ Parti Yozgat İl Başkanı, Gürsel Tekin'in HDP’ye bakan verilebileceğine yönelik açıklamasına tepki göstererek görevinden istifa etti.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, konuk olduğu bir programda, "İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" şeklinde gelen bir soruya "HDP'li başkana elimizi kaldırıyor muyuz? Buna genel başkanlar dahil. 'Sayın başkanım söz hakkı istiyorum' Şimdi bunu hak sayacaksınız ama bu ülkeyi yönetmek için bu kabul olmaz... O zaman seçime sokmayın kardeşim. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman milli irade nerede kaldı. Bu seçmen yarın nasıl oy verecek kendi partisine. Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" diye cevap vermişti.

Tekin'in sözleri özellikle İYİ Parti'de tepki çekmişti. 

İSTİFA GETİRDİ

Tekin'in sözleri İYİ Parti'den istifa getirdi. 

İYİ Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık, Tekin'in açıklamasına tepki göstererek görevinden ayrıldı.

Partisine istifa dilekçesini sunan Özışık, “Başkan yardımcılığı yapmış bir kişinin sözleri tüzel kişiliği kapsar” diyerek CHP’li Tekin’in HDP açıklamasını hedef aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP lideri Özel: Birinci parti olarak çıkamazsak o gece siyaseti bırakacağım
Ali Babacan: Yüzde 5 başarı ihtimali bile olsa süreci destekleriz
CHP Sözcüsü Yücel: Kendi önerdiğimiz komisyona girmeyecek halimiz yok
İmamoğlu: Hakim ve savcıların iktidar memuru gibi davranmasına razı olamayız
Erdoğan: Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı’nın, ülkesine sahip çıkması kıymetli