CHP'li Tanrıkulu'ndan Sağlık Bakanı'na E-Reçetem tepkisi: Rusça, Arapça var Kürtçe neden yok

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Sağlık Bakanı Koca'ya E-Reçetem sistemine eklenen 5 dil arasında Kürtçenin olmamasına "Sayın Fahrettin Koca hiç değilse sen diline sahip çıksaydın" sözleriyle tepki gösterdi.

Sağlık Bakanlığı'nın e-Reçete Sistemi’ne İngilizce, Arapça, Rusça, Almanca ve Fransızcayı ekleyip Kürtçeyi dışarıda bırakması eleştirilere neden oldu.

HDP'nin "Sayın Fahrettin Koca hiç değilse sen diline sahip çıksaydın" açıklamasının ardından bir tepki de CHP'den geldi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın konuya ilişkin tweetini alıntılayıp şu mesajı paylaştı: "Milyonlarca yurttaşımızın ana dili olan #Kürtçe’nin E-REÇETEM sistemine eklenmemiş olması kabul edilemez. Bu durum yurttaşlarımızın sağlık hizmeti almalarında ana dillerinden kaynaklı sorunları görmezden gelmektir. Rusça’nın Arapça’nın olduğu bir sistemde neden Kürtçe yoktur?"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Ekrem İmamoğlu’nun 'Evrakta Sahtecı̇lı̇k' Duruşmasındaki İfadesı̇ Tam Metnı̇
"Bir gencin devletine inanarak kurduğu emeğinin nasıl geriye doğru söküldüğünü göstermek için geldim"
Meloni’den Trump’ın Gazze planına 'evet' sinyali
CHP'den emekliler için yeni hamle
Dilek Kaya İmamoğlu'ndan Adalet Bakanlığı'na çağrı