CHP'li Özkan'dan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü için çağrı: “Alın artık bunu görevden”

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Sayıştay denetçilerinin belge ve bilgi talebine ilişkin 40 resmi talebi yanıtsız bırakan, "hesap verme sorumluluğunu yerine getirmediği" rapor edilen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Nükhet Hotar'ın görevden alınmasını istedi.

Sosyal medya hesabından AKP eski Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar'ın rektörü olduğu DEÜ'ye ilişkin Sayıştay raporu ile ilgili haberi paylaşan CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, "Liyakatsiz. Bilimsel akıldan yoksun, zorba. Bu rektörün torpiline sesleniyorum: Yeter! Alın artık bunu görevden. İzmir bunu çekmek zorunda değil" dedi.

Sayıştay'ın DEÜ'ye ilişkin 2020 yılı denetim raporu, çarpıcı bulguları ortaya koymuştu. Sayıştay denetçilerinin belge ve bilgi talebine ilişkin 40 resmi talebi yanıtsız bırakan DEÜ'nün "Hesap verme sorumluluğunu yerine getirmediği" rapor edilmiş, banka hesaplarının uyumsuz olduğuna, şube müdürleri ve öğretim üyelerinin yasa ve yönetmeliklere aykırışekilde atandığına, işletme gelirlerinin giderlerini karşılayamaz durumda olduğuna dikkat çekilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

ABD basınından Trump iddiası: 'Erdoğan’a F-35 mesajı vermeye hazırlanıyor'
NATO, Ankara Zirvesi’nde milyarlarca dolarlık silah anlaşması açıklayacak
NATO Genel Sekreteri Rutte'den 'Erdoğan' ve 'demokrasi' açıklaması: 'Sadece serbest seçimler yapmak yetmez'
Resul Emrah Şahan'dan şikayetçi yurttaşa cevap: 'Maalesef tutukluyum kardeşim'
NATO Zirvesi başlıyor: Ankara'da hangi yollar trafiğe kapatıldı?