CHP'li Murat Bakan'dan Gara açıklaması: Gara şehitlerinin sorumlusu Erdoğan, Hulusi Akar ve Süleyman Soylu'dur

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, KRT'de Gürkan Hacır'ın sunduğu Şimdiki Zaman Siyaset programında Gara'da PKK'nın elindeki 13 Türk vatandaşının şehit olması hakkında konuştu.

TSK'nın operasyonu sonrası Gara'da 13 kişinin terör örgütü PKK tarafından şehit edilmesinin ardından CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın PKK'nin elinde rehit tutulanlarla ilgili verdiği soru önergelerine yanıt verilmemesi sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yer aldı.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, KRT'de Gürkan Hacır'ın sunduğu Şimdiki Zaman Siyaset programında Gara'da PKK'nın elindeki 13 Türk vatandaşının şehit olması hakkında konuştu.

CHP'li Murat Bakan, Gazeteci Barış Yarkadaş, "26. ve 27. dönemde kaçırılan askerlerimiz kurtarılmasıyla ilgili hangi İçişleri Bakanına ve hangi Başbakanlara soru önergeleri verdin? Kaç tane verdin? Ve kaçına cevap geldi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

7 soru önergesi verdim farklı tarihlerde. Bunların içerikleri de birbirinden farklıydı. İlk verdiğim soru önergesinde tüm yaşadıklarını da anlattım. Binali Yıldırım'a verdim. İkinci önergemi de Binali Yıldırım'a verdim. Üçüncü önergemi de Nurettin Canikli Milli Savunma Bakanı'ydı, Süleyman Soylu da İçişleri Bakanı'ydı.

HULUSİ AKAR 8 AY SONRA YANITLADI!

Canikli ve Soylu'ya verdim. Hiçbirine cevap alamadım, biri dışında. O da Hulusi Akar'a verdiğim soru önergesi. Hulusi Akar soru önergeme 8 ay sonra aslında yanıtı olmayan, geçiştirilmiş bir yanıt verdi. Dedi ki; "Teröre karşı gözetleme, keşif ve operasyonlarımız kararlılıkla sürüyor"

Bu bir cevap değil. Yapılan operasyon da kurtarma operasyonu değil. Kimseyi aldatmasınlar! Kurtarma operasyonu yapabilecek Türkiye'nin çok özel birlikleri var Özel Kuvvetler'in MAK Taburu var. Yine Deniz Kuvvetleri'nin SAT komandoları var. Jandarma'nın içerisinde özel arama kurtarma timleri var. Bunlar operasyonel birimler. Bunlar gayet sessizce giderler, operasyonu yaparlar dönerler.

OPERASYONU DAVULLA ZURNAYLA İLAN ETTİLER

Bunlar davulla zurnayla ilan ettiler. 'Sürprizim var' diye Cumhurbaşkanı Erdoğan ilan etti operasyon yapacağını. Ve bugün Hulusi Akar yaptığı konuşmada, yapacakları operasyondan PKK'nın haberi olduğunu ve bununla ilgili istihbarat aldığını söyledi.

Madem böyle bir operasyondan haberleri var, niye nokta operasyonu yapmıyorsunu ya da niye ertelemiyorsunuz? Niye uçakların ve helikopterlerin katıldığı bir operasyon yapıyorsunuz?

ŞEHİTLERİN SORUMLUSU ERDOĞAN, AKAR VE SOYLU'DUR

Bu çocuklarımız göz göre göre şehit oldu. Dolayısıyla bunların sorumlusu öncelikle Cumhurbaşkanıdır. Herşeyin sorumlusu o. Arkasından Hulusi Akar ve Süleyman Soylu'dur. Bunun hesabını vermeleri lazım Türk milletine." (Gerçek Gündem)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

'Özgür Özel liderliğinde, partimizi iktidara getireceğiz'
Mansur Yavaş: Operasyonlar devam edecek, belli
Özgür Özel'den 'emekli aylığı' çıkışı! Gelecek haftayı işaret etti: 'O tarihi oylamada eksiksiz olacağız!'
Ekrem İmamoğlu Silivri'den emeklilere seslendi: 'Geçim derdini bitireceğiz'
Kanada'dan Trump'ı kızdıracak Çin açılımı