CHP'li Faik Öztrak bu fotoğrafı gösterdi ve... "Sezgin Baran Korkmaz yurt dışına nasıl kaçtı? Bu kaçışa kimler göz yumdu?"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Sezgin Baran Korkmaz'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Jacob Kingston ile fotoğrafını gösteren Öztrak, "Sezgin Baran Korkmaz yurt dışına nasıl kaçtı? Bu kaçışa kimler göz yumdu?" diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Merkez Yönetim Kurulu gündemini kamuoyuyla paylaştı. Öztrak, Sezgin Baran Korkmaz'ın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yan yana fotoğrafını göstererek, şöyle konuştu:

Kara para aklama suçundan yargılanan ve şaibeli bir şekilde yurt dışına kaçan Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili her gün ortalığa yeni bilgiler çıkıyor.

Şu fotoğrafa bir bakar mısınız? Erdoğan ortada. Bir yanda yurt dışına kaçan Sezgin Baran Korkmaz, bir yanda da Amerika Birleşik Devletleri'nde Mormon tarikatının üyesi olduğu söylenen ve bütün bu şirketlerin başındaki Jacob Kingston.

Bu şahıs (Jacob Kingston), ABD hazinesini dolandırma suçunu itiraf etmiş. Türkiye'ye kaçarken de ABD'de tutuklanmış birisi. Bir tarafta da SBK Holding'in Türkiye yetkilisi var.

Bu fotoğraftaki Sezgin Baran Korkmaz'ın mal varlığı üzerindeki tedbir kararının kaldırılması için bir MASAK raporu veya yazısının olmadığını 9 Haziran tarihinde MASAK açıkladı. Bu durumda olmayan MASAK raporu üzerinden bunu gerekçe göstererek, mahkeme tedbir kararı 6 Kasım 2020'de nasıl kaldırıldı?

Bugün Adalet Bakan Yardımcısı olan dönemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı vekili, Sezgin Baran Korkmaz'ın mal varlığı üzerindeki tedbir kararının ivedilikle kaldırılmasını neye istinaden talep etti? Hakimler ve Savcılar Kurulu, bu şaibeli iş ve işlemler için ne yapmaktadır? Bu konularda Hakimler ve Savcılar Kurulu'nda yürütülen bir inceleme var mıdır?

Yurt dışına kaçan bu şahsın İçişleri Bakanlığı'na davet edildiği basında yazılıp çiziliyor. İçişleri Bakanlığı'ndaki bu görüşmelerin ardından ilgili şahsın hemen ertesi gün yurt dışına kaçtığı da biliniyor. Sezgin Baran Korkmaz yurt dışına nasıl kaçtı? Bu kaçışa kimler göz yumdu? Bunların mutlaka aydınlatılması gerekir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Ekrem İmamoğlu'ndan diploma davasında çarpıcı savunma: 'Bu yazı açıkça tehdittir...'
Fatih Erbakan 'Sırada Türkiye var' diyerek çağrı yaptı!
Hedefteki reklam panolarında AKP var: Soylu dahil diğer AKP'lilerden destek geldi
Özgür Özel: 'Miraç Kandilimiz mübarek olsun'
AKP'de 'Bilal Erdoğan' krizi: Eski AKP'li vekilden destek açıklaması geldi!