CHP'li Atila Sertel'den dikkat çeken ifadeler! 'TRT'de 10 adet silah kayboldu'

Cumhuriyet Halk Parti'li Atila Sertel kayıp silahlarla ilgili dikkat çeken ifadelerde bulundu.

Organize suç örgütü kurduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun devlet envanterine kayıtlı olmayan silahları sivillere ve AKP gençlik kollarından Osman Tomakin'e teslim ettiğini öne sürdü. 

Bunun ardından, İçişleri Bakanlığı'nın 2017 yılı faaliyet raporu istatistiğinde kayıp ve çalıntı silah sayısının 106 bin 704 olduğunu kaydeden CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya kayıp silahların akıbetini sordu. 

Bakan Soylu soruya bahse konu silahların "kayıp eşya ve belge" projesine işlenerek ülke genelinde arandığı kaydedildi. 

"TRT'DE 10 ADET SİLAH KAYBOLDU"

Kayıp silahlar konusu tartışılmaya devam ederken, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel ise Halk TV'de "Türkiye Nereye" adlı katıldığı programda dikkat çeken ifadeler kullandı.

Sertel, İzmir'de TRT'de 10 adet silahın kaybolduğunu söyledi.

Sertel, şunları ifade etti:

“O dönemde pek farkına varamadık ama bunu iktidarın açıklaması gerekiyor. Sadece orada kaybolmadı, TRT’de 10 adet silah kayboldu. İzmir’de… Yani güvenlik elemanlarının kullandığı 10 adet silah şu anda halen bulunamadı. Bu da bulunamıyor. Bu kayıp silahlarla ilgili o gece dağıtıldığı söylendiği gibi, bırakılan silahların da alındığı söyleniyor. Ama muamma… Bunu biz bilemeyiz. Bunu bilecek kişiler, İçişleri Bakanı’dır, Milli Savunma Bakanı’dır… Silahın kaybolduğu noktasında, iktidarın da kabulü var. Ama ne kadar olduğunu bilmiyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Fatih Erbakan 'Sırada Türkiye var' diyerek çağrı yaptı!
Hedefteki reklam panolarında AKP var: Soylu dahil diğer AKP'lilerden destek geldi
Özgür Özel: 'Miraç Kandilimiz mübarek olsun'
AKP'de 'Bilal Erdoğan' krizi: Eski AKP'li vekilden destek açıklaması geldi!
2025 Paweł Adamowıcz Ödülü Ekrem İmamoğlu’na Verildi