CHP'li Antmen gözaltına alınan öğrencilerin yanına gitti: "Çocuklardan bu kadar korkmayın"

CHP Antalya Milletvekili Alpay Antmen, Ankara girişinde gözaltına alınan üniversite öğrencilerini karakolda ziyaret etti. Antmen, Ankara Valisi Vasip Şahin ve iktidara, “Çocuklardan bu kadar korkmayın, sadece haklarını arıyorlar. İnsanların anayasal haklarını böyle engelleyemezsiniz” diye seslendi.

Alpay Antmen, “Barınamıyoruz” çağrısıyla Ankara’ya eylem yapmaya gelirken şehrin girişinde gözaltına alınan öğrencilerden bir kısmının tutulduğu jandarma karakoluna gitti. Antmen, öğrencilerin sağlık kontrolünden geçirildiğini aktararak, Ankara Valisi Vasip Şahin ve iktidara, “Çocuklardan bu kadar korkmayın, sadece haklarını arıyorlar. İnsanların anayasal haklarını böyle engelleyemezsiniz. Ama zaten geliyor gelmekte olan. Merak etmeyin, gidiyorsunuz” dedi.

NE OLMUŞTU

Öğrenciler, yurt ve kira fiyatlarındaki yükselişi ve hayat pahalılığını protesto etmek için bugün Ankara Ulus'taki Atatürk Heykeli önünde eylem yapmak istedi. Ankara Valiliği ise eyleme izin vermeyeceklerini duyurdu. Şehir dışından gelen öğrenciler Ankara girişinde, Ankara'daki öğrenciler ise Konur Sokak'ta gözaltına alındı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

YENİ Parti, genel merkezini Parti Meclisi toplantısı ile açtı: ‘Yeni bir ev kurar gibiyiz’
Özgür Özel açıkladı: İmamoğlu'nun basılmayan kitabına toplatma kararı!
AKP'li Büyükgümüş'ten 'erken seçim' açıklaması
Ekrem İmamoğlu'ndan, Akın Gürlek'e 'canlı yayın' yanıtı: 'İlk gün ne dediysek arkasındayız!'
Gökçeklerin yurt dışındaki serveti ifşa oldu