CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlamasını istemiyle Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.
Soylu Bu Koltukta Oturdukça Olaylar Şeffaf Bir Şekilde Araştırılamaz
AKP iktidarının, toplumun tüm paydaşlarına değil, yandaşların tüm paydaşlarına ayrıcalık verip koruma tahsis ettiğini belirten CHP’li Başarır; ‘’Söylenilenlere göre, 2017 yılında da yandaş gazeteci Hadi Özışık’a koruma polisi tahsis edilmiş. Hadi Özışık’a da organize suç örgütü lideri Sedat Peker’e verildiği gibi koruma polisi tahsis edilmiş midir? Verilmişse hangi nedenlerden ötürü verilmiştir? Süleyman Soylu bu soruları yanıtlamalı. Kocasından şiddet gören kadınlarımız, tehdit alan vatandaşlarımız koruma alamazken bu isimlerin ayrıcalığı ne ki koruma polisi tahsis ediliyor? Türkiye Cumhuriyeti’nin kolluk güçleri, 84 milyonu korumakla mı yoksa iktidara yakın gazeteci, iş adamı, organize suç örgütü liderlerini korumakla mı görevli? Tüm bu iddialar ve belgeler, ‘Parti Devleti’ olduğumuzun bir göstergesidir. Süleyman Soylu, savcılığa suç duyurusunda bulunsa bile hala görevde. Sen o koltukta oturdukça, bu olaylar şeffaf bir şekilde araştırılamaz. Soruşturmaların salahiyeti açısından Süleyman Soylu istifa etmelidir.’’ ifadelerine yer verdi.
İşte Başarır'ın verdiği soru önergesi;
İnternethaber sitesinin sahibi olan Hadi Özışık’a 2017 yılında İçişleri Bakanlığınca polis koruması verildiği söylenmektedir.
Bu çerçevede;
1-İktidara yakınlığıyla bilinen Hadi Özışık’a koruma polisi tahsis edilmiş midir? Tahsis edilmişse gerekçeleri nelerdir?
2-Türkiye Cumhuriyeti’nin polisleri, 84 milyonu korumakla mı yoksa iktidara yakın olan gazeteci, iş adamı ve organize suç örgütü liderlerini korumakla mı görevlidir?