CHP'li Ali Haydar Hakverdi sormuştu... Bakanlık'tan 6 ay sonra intihar açıklaması geldi

Ali Haydar Hakverdi, Sağlık Bakanlığı'na son 5 yılda Türkiye'deki intihar vakalarını sordu. Yasa gereği ilgili kurumların 15 gün içerisinde cevap vermesi gereken başvuruya, Bakanlık 6 ay sonra yanıt verdi.

Hakverdi’nin önergesine yanıt veren Sağlık Bakanlığı, son 5 yıl içerisinde 137 bin 720 kişinin intihar girişiminde bulunduğu, 11 bin 387 kişinin intihar sonucu hayatını kaybettiği bilgisini paylaştı.

CHP’li Hakverdi, “Her bir intihar vakasının alt metni farklı öykülere dayansa da birçoğunun ortak noktasının içine düştükleri ekonomik sıkıntılar olduğunu görmekteyiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Bilgi Edinme Yasası Kapsamında Sağlık Bakanlığı'na son 5 yılda Türkiye'de yaşanan intihar vakalarını sordu.

Yasa gereği ilgili kurumların 15 gün içerisinde cevap vermesi gereken başvuruya, Sağlık Bakanlığı 6 ay sonra yanıt verdi.

Bakanlığın cevabında, son 5 yılda 137 bin 720 kişinin intihar teşebbüsünde bulunduğu, 11 bin 387 kişinin intihar sonucu hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı.

‘HER GÜN ORTALAMA 75 KİŞİ İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNUYOR’

Hakverdi konu ile ilgili yaptığı açıklamada "5 yılda 137 bin 720 intihar vakası yaşanmış. Yani her gün ortalama 75 kişi intihar girişiminde bulunuyor. Maalesef intihar yaşı da giderek düşmekte.

Büyükşehirlerde ve genç nüfusta artan intihar vakaları, ülkede yaşanan birçok problem ve sıkıntıları işaret etmektedir. Artan ekonomik kriz ile beraber yaşanan hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı, artan işsizlik ve gelecek kaygısı insanları bunalıma sürüklerken; haneler içerisinde de huzursuzluk yaratmaktadır.

Yaşanan intihar vakalarını incelediğimizde Pandemi nedeni ile dükkanını açamayan esnaf, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamayan anne ve babalar, ataması yapılmayan öğretmenler ve iş bulamayan gençlerin yaşadığı derin bunalımlarla karşılaşıyoruz.

Her bir intihar vakasının alt metni farklı öykülere dayansa da birçoğunun ortak noktasının içine düştükleri ekonomik sıkıntılar olduğunu görmekteyiz" ifadelerini kullandı.

‘AKP SORUN ÇÖZMÜYOR, SORUN EKLİYOR’

Oluşan ekonomik ve sosyal kaygının, toplumdaki umutsuz ve karamsar ruh halini beslediğini dile getiren Hakverdi, "Ne yazık ki AKP iktidarı, vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek yerine, her geçen gün bu sorunlara yenilerini ekliyor.

Halkın huzurlu, güvenli ve refah içinde yaşayabilmesi için var olan problemleri çözerek geleceğe kaygıyla değil umutla bakan bir ülkeyi hep birlikte yeniden inşa etmeliyiz." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

2025 Paweł Adamowıcz Ödülü Ekrem İmamoğlu’na Verildi
CHP'li Murat Emir: "Yarın emekli zammına bin liralık artışla gelirseniz komisyon salonunu dar ederiz"
İmamoğlu’ndan AKP’nin afişlerine yanıt: Tarih ve saat verdi, yurttaşlara çağrı yaptı!
CHP'li Bağcıoğlu, milli güvenliği zayıflatan yapısal sorunu açıkladı: 'Yalnızca idari bir eksiklik değil...'
AKP’nin önerisi kabul edildi: TBMM, o kanun teklifini tamamlamak için gerekirse cuma günü de çalışacak