CHP'li Ahmet Akın'dan doğalgaz zammına tepki: 'Türkiye yönetilmiyor, savruluyor'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, elektrik üretiminde kullanılan doğal gaza yapılan zamma tepki gösterdi. Akın, "Son bir yılda yüzde 567 oranındaki bu bir yıllık zam oranı AK Parti iktidarının Türkiye’yi nereye sürüklediğinin göstergesidir. Enerjiyi yönetemeyen ekonomiyi yönetemez" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza yapılan yüzde 10 zamma tepki gösterdi.

Akın, bugün yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

AK Parti iktidarı zor kış şartlarında vatandaşlarımızı yine karanlık günler yaşatacak. Doğalgaz zamları ne yazık ki durmayacak. Elektrik üretiminde yapılan yüzde 10 oranındaki zam elektrik zamlarının ve ardından da iğneden ipliğe peşi sıra gelecek zamların habercisi.

“TÜRKİYE YÖNETİLMİYOR, SAVURULUYOR"

2021 yılının Ağustos ayı için BOTAŞ’ın belirlediği tarifede bin metreküp doğalgazın 2 bin 60 TL olduğunu hatırlatan Akın, 2022 Ağustos ayında bin metreküp doğalgazın 13 bin 750 TL’ye çıktığına değindi.

Akın, “Son bir yılda yüzde 567 oranındaki bu bir yıllık zam oranı AK Parti iktidarının Türkiye’yi nereye sürüklediğinin göstergesidir. Plansız programsız ve Rusya’ya göbekten bağlı bir enerji politikası ile enerjiyi yönetmeye çalışıyorlar. Enerjiyi yönetemeyen ekonomiyi yönetemez. Dolayısıyla Türkiye’yi de yönetemez. Türkiye yönetilmiyor, savruluyor” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AKP'li vekile istifa yetmedi, CHP sıraları sert çıktı: Öldürelim mi adamı
Hedefte 'Laiklik Bildirisi' var: Erdoğan'ın tepki gösterdiği bildiriyi Yusuf Tekin yargıya taşıyor!
AKP'li vekillerden ikinci 'yoklama' skandalı: Meclis Başkanvekili Celal Adan'dan sert tepki geldi!
ABD Büyükelçiliği önünde Küba protestosu
CHP'li Günaydın duyurdu! 'Bakan değişti, İmamoğlu’nun yanına beş gündür bir tek milletvekili sokulmadı'