CHP'den 'Mükerrer Oy' İddialarına Açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Twitter hesabından yurt dışında kullanılan oylarla ilgili ortaya atılan iddialara ilişkin açıklama yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, bugün Twitter hesabından yurt dışında kullanılan oylara ilişkin gündeme getirilen iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Nerede oy kullanılırsa kullanılsın sisteme girildiğini ve oy kullanıldığını gördüklerini ifade eden Erkek'in açıklaması şöyle:

“Yurtdışı oylara ilişkin sosyal medyada çeşitli iddialar dolaşmakta. Benzeri iddialar daha önce de dile getirilmişti. 17 Mayıs günü Genel Merkezimizde yaptığım açıklamada, bu konuya da değinmiş ve şunları söylemiştim: Örneğin; Almanya Bremen’e ilişkin paylaşım yapılmış: ‘Bremen’in 1138 seçmeni var ama geçerli oy nasıl 10 bin 680 olur?’ Bremen’de kayıtlı bir seçmen yok, sıfır. Hepsi Hannover’e bağlı. Hannover’in toplam seçmeni ise 114 bin 119. Bu arada Bremen’de de sandık kuruldu. Bremen’de kullanılan oy ise 12 bin 151 ve Hannover seçmenine bağlı bunlar.

Hannover’in seçmeni 114 bin 119. Bunların hepsini tek tek takip ediliyoruz. Yurtdışındaki seçmenler her yerde oy kullanabiliyor. Bremen’in seçmeni gidip Köln’de de kullanabilir. Köln’ün seçmeni gidip İngiltere’de de kullanabilir, Fransa’nın seçmeni gidip Amerika’da da kullanabilir. Veya Türkiye’de bulunuyorsa buradaki gümrük kapılarında da kullanabilir. Yurt dışında bilgisayar sistemi var. Nerede oy kullanırsanız kullanın sisteme giriyor ve sizin oy kullandığınız görülüyor.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel Bahçeli'ye yanıt verdi, Erdoğan'a çok sert 'Gazze' tepkisi
Bahçeli'den CHP'ye: Yapılan siyasi eşkıyalık, haddinizi bilin
Devlet Bahçeli: 'Hani benim püskevitim' demiştim, derinliği fark edemediler
Ekrem İmamoğlu’nun 'Evrakta Sahtecı̇lı̇k' Duruşmasındaki İfadesı̇ Tam Metnı̇
"Bir gencin devletine inanarak kurduğu emeğinin nasıl geriye doğru söküldüğünü göstermek için geldim"