CHP'de Olağan Kurultay süreci başladı: Erken seçim yapılırsa ara verilecek

CHP Merkez Yönetim Kurulu'nda alınan karar doğrultusunda, delege seçimleri 13 Ağustos'ta, ilçe kongreleri 13 Eylül'de, il kongreleri ise 5 Ekim'de başlayacak.

CHP, 39. Olağan Kurultay takvimini başlattı. Erken seçim yapılırsa kongre takvimine ara verilecek.

CHP'den yapılan açıklamada "Her geçen gün büyüyen adalet arayışı; sokakta, mecliste, mahkeme salonlarında ve yurttaşlarımızla tüm alanlarda kurulan temasla eyleme dönüşmekte, büyük bir toplumsal uyanışı ve Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına yönelik güçlü bir umut dalgasını beraberinde getirmektedir. Bu mücadele hattı her geçen gün güçlenirken, partimizin kurumsal yapısı da olağan işleyişini aksatmadan sürdürmekte; Türkiye’nin geleceğini kuracak güçlü bir siyasal ve örgütsel zemini hazırlamaktadır" denildi.

"Partimiz, tüm seçim çevrelerinde halkın oyunu korumaya hazır hale geldi"

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Ülkemizin yarınlarına ışık tutacak parti programı güncelleme çalışmaları; Merkez Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi ve partimizin tüm kurullarıyla eşgüdümlü olarak yürütülmektir. Seçim ve sandık güvenliğine ilişkin hazırlıklar planlı biçimde başlamış; partimiz, tüm seçim çevrelerinde halkın oyunu korumaya hazır hale gelmiştir. Yaz dönemi boyunca milletvekillerimizden oluşan heyetler de saha çalışmalarını artırarak, krizden çıkışa dair çözüm önerilerimizi yurttaşlarla paylaşmayı sürdürecektir.

Bununla birlikte; 14 Temmuz 2025 Pazartesi günü gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu toplantısında partimizin olağan işleyişi gereğince, ilçe kongresi delege seçimleri ile ilçe ve il kongreleri takvimi süreci başlamış bulunmaktadır. Erken seçim sandığını getirmek için yürüyen mücadelenin devam edeceği ve olası erken seçim kararı kapsamında ara verileceği kararlaştırılan kongreler sürecinde; 13 Ağustos 2025 tarihi, ilçe kongresi delege seçimlerinin başlangıç tarihidir. İlçe kongreleri 13 Eylül 2025 tarihinde başlayacak, il kongreleri ise 5 Ekim 2025 tarihinde başlayarak, 5 Kasım 2025 tarihinde tamamlanacaktır.

Cumhuriyet Halk Partisi, tüm örgütü ve kurullarıyla birlikte Türkiye’yi hukuk devleti, demokrasi ve sosyal adalet temelli yarınlara taşıma kararlılığında çalışmalarına devam etmektedir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP'li Bulut: "Bu hukuk, adalet değil, muhalefeti susturma, belediyelerimizi itibarsızlaştırma operasyonudur"
Gökan Zeybek: "Çaresizliğinizin en açık delili, uyduruk gerekçelerle aldığınız bu keyfi gözaltı kararlarıdır"
CHP'li Belediye Başkanlarının ardından ibre CHP'li Milletvekillerine mi döndü?
İmamoğlu'ndan DEM ve MHP'ye: Süreci çıkarları için fırsat gören akıldan ayrışın
Erdoğan: Türkiye, sınav güvenliği konusunda parmakla gösterilen bir ülkedir