CHP, soruşturma komisyonu kurulmasını talep etmişti... AKP'den CHP'ye 'Süleyman Soylu' yanıtı! 'Kılı kırk yararcasına araştırılmalıdır'

CHP’nin, Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki iddiaları için soruşturma komisyonu kurulması talebine destek verip vermeyeceklerine ilişkin soruya AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan'dan yanıt geldi.

AKP'li Cahit Özkan, CHP’nin, Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili iddialarına ilişkin soruşturma komisyonu talebi için, “Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki namazdan olsun. Bu tür iddialara kılı kırk yararcasına araştırılmalıdır" dedi.

“KILI KIRK YARARCASINA ARAŞTIRILMALIDIR”

CHP’nin Sedat Peker'in Süleyman Soylu hakkındaki iddiaları için soruşturma komisyonu kurulması talebine destek verip vermeyeceklerine ilişkin soruya Özkan, “Bizim abdestsizinden şüphemiz yok ki namazdan olsun. Türkiye özellikle yarım asrı derin yapılarla paralel yapılarla, mafyalarla mücadele ede ede bugüne geldi.

Şu gün yeniden mafyaların devletin içinde nasıl ilişki ağı içinde olduğuna ilişkin konuları izliyoruz. Nerede durmalıyız? Elbette anayasal hukuk düzeni yanında. Elbette her türlü iddia araştırılacaktır. Sayın Bakanın dediği gibi net duruşu vardır. Bu tür iddialara kılı kırk yararcasına araştırılmalıdır” dedi.

Araştırma komisyonu kurulmasına ise Özkan, “O çalışma gelir, Genel Kurul’da değerlendiririz. Bu mesele araştırma komisyonu kurulmasını gerektirirse, bunların tümüyle geçmişte yaptığımız benzerini yapmaktan kaçınmayız. Kökünü kurutmak güvenlik politikası hem de parlamentonun denetim vazifelerinin gereğidir” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Murat Ongun: Değer verdiğim hiçbir kimse itirafçı olmadı
Ekrem İmamoğlu: Benim Ankara'da yargılayacaklarım buradaki yargıyı yürütmeye çalışıyor
Kılıçdaroğlu'nun yeni planı: Özel sahadayken, her hafta bir basın toplantısı
İbrahim Kalın: Müttefikler arasında hiyerarşiyi kabul etmiyoruz
Yankı Bağcıoğlu'ndan TSK’de görevli doktorun iddialarına dair açıklama