CHP lideri Özgür Özel: Böyle giderse erken seçimi millet ister

CHP lideri Özgür Özel iktidara erken seçime ilgili "Böyle giderse erken seçimi millet ister önünde kimse duramaz, bu kadar net" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Meclis Grup Toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKP'ye seslenen Özel, böyle giderse milletin erken seçim isteyeceğini ve bunun önünde kimsenin duramayacağını söyledi.

Kayyıma tepki: ‘Halkın iradesine saygısızlıktır’

Hakkari Belediyesi'ne atanan kayyımla ilgili konuşan Özel “Belediye başkanı olacağında temiz kağıdı ver. Bir günde kayyum ata. Kayyum atama Hakkari halkının iradesine saygısızlıktır. Belediye Başkanı tutuklanırsa yerine Belediye Meclisi’nden başkan seçilir. Hakkari bir belediye meclisi seçiyor. İçinizden seçemezsiniz ben atarım diyor. Valiyi atıyor. Milletin iradesine saygısı olmayanın milletin gönlünde yeri olmaz'' açıklamasında bulundu.

'Böyle giderse erken seçimi millet ister'

Özgür Özel erken seçimi milletin isteyebileceğini görüşünü yineledi ve bu görüşe vurgu yaparak “Böyle giderse erken seçimi millet ister önünde kimse duramaz bu kadar net” ifadelerini kullandı.

'Yaptığınız her şeyi AYM iptal etti'

CHP Genel Başkanı Özel, Anayasa Mahkemesi'nin 703 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) bazı maddelerini iptal eden kararına değinerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. Özel, “Tayyip Bey buradan söylüyorum yaptığınız her şeyi AYM iptal etti. 270 sayfa iptal var. Memleketin nasıl bir hukuksuzlukla yöneltildiği buradan belli oluyor. Cumhurbaşkanlığı Sistemi denilen sistem kökten hukuksuzdur. Anayasa istemek için önce mevcut anayasaya uymak, yetkiyi veren milletin aklıyla alay etmemek gerekir” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Ekrem İmamoğlu'ndan CHP milletvekillerine mektup: "Sesimizin her haneye ulaşması ve yüreklere değmesi hayati önemde"
Özgür Çelik, iktidarın amacının CHP’yi muhalefet edemez hale getirmek olduğunu açıkladı: ‘Türkiye bu karanlıktan çıkacak’
Ekrem İmamoğlu: Benim tutuklanmam ‘Terörsüz Türkiye’ sürecine yönelik en büyük sabotajdır
DEM Parti'den İYİ Partili Arslan'a yanıt: Sözde 'talep listesi' uydurmadır
‘Adana'dan Silivri'ye Özgürlük Yürüyüşü’ düzenleyen CHP'liler Aksaray’a ulaştı