"CHP Genel Merkezi'nde 3 ton atık kağıt dönüştürüldü"

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP Genel Merkezinde yaptıkları farkındalık çalışması kapsamında kağıt sarfiyatını, baskı sayısını azalttıklarını, kullanılan kağıtları ayrıştırarak 2021 yılında 3 ton kağıdı geri dönüşüme gönderdiklerini bildirdi. Öztunç, "Önümüzdeki dönemde plastik atık ve evsel atıklarla ilgili benzer bir çalışmayı da yapacağız" dedi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, AKP iktidarının çevre politikalarının sahicilikten uzak olduğunu, çözülmeyen ithal atık sorunu karşısında sıfır atık kampanyasının samimi olmadığını vurguladı. Öztunç yaptığı yazılı açıklamada, Akkuyu nükleer santral projesinin atıklarının akıbetinin ne olacağının halen belirlenmediğini, Gaziemir’deki radyoaktif atığın kaynağının halen açıklanamadığını belirtti. Öztunç’un açıklaması şöyle:

“AKP, atık sorununu da diğer sorunlarımız gibi çözümsüz kılarak karmaşık hale getiriyor. Tehlikeli atıklardan, evsel atıklara kadar atığın bütün alanlarında çözüm bekleyen sorunlar yaşanıyor. Bakan Murat Kurum ile Emine Erdoğan’ın sıfır atık kampanyaları toplumdaki kirlilik algısını değiştirmeye yönelik bir aldatmaca. Ergene’deki kirliliği, ithal atık tartışmalarını, nükleer santralleri, siyanürlü atıkları, Ayvalık, Şebinkarahisar’da içme sularına karışan kimyasalları gündemine almayan bir atık politikası yürütüyorlar. Bu yüzden de sorunu çözümsüzleştiriyorlar.

“EVSEL ATIKLAR VE PLASTİK ATIKLARLA İLGİLİÇALIŞMA YAPACAĞIZ”

İlk önce kağıt kullanımında israfı önlemeyi, kağıt atık üretimini önlemeye çalıştık. Oluşan kağıt atığı müspette olarak kullanma birinci kuralımız. Bu kullanılan kağıt oranını ciddi anlamda düşürdü. Önümüzdeki dönemde plastik atık ve evsel atıklarla ilgili benzer bir çalışmayı da yapacağız. Bu sayede bir yandan atık üretimini azaltmayı diğer yandansa fazla tüketimi önlemeyi amaçlıyoruz. Doğanın korunması için öncelikle atık üretimini önleyecek tedbirler alınmalıdır. Bu tüm meseleyi nasıl örgütleyeceğimizin yol haritası olacak.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel, Tayfun Kahraman'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti: 'Bahçeli'nin ifadesi doğru, düzeni bozan Erdoğan'
CHP listelerinden seçilen İsa Mesih Şahin AKP'ye katıldı: 'Baba ocağımıza dönüyorum'
Dervişoğlu'ndan Erdoğan'a 'Maduro' tepkisi
CHP lideri Özel, milletvekilleriyle toplantısında seçim hedefini açıkladı: ‘Hedef 300 üzeri vekil’
Devlet Bahçeli: ABD'nin yaptığı haydutluk