CHP, “Asansör İftirası”na İlişkin Suç Duyurusunda Bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi, Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın bir asansör firması üzerinden CHP’li belediyelerde kişisel rant elde ettiklerine ilişkin iftiraları dile getirenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi tüzel kişiliği adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan başvurularda, asılsız iftiraları dile getiren, CHP’den ihraç edilmiş olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve yine CHP’den ihraç edilen eski Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile Sabah Gazetesi köşe yazarı Mahmut Övür hakkında ayrı ayrı suç duyurusunda bulunuldu.

CHP’nin “yolsuz ilişkiler içinde bulunduğu algısı yaratmaya çalışan” söz konusu kişiler hakkında “İftira”, “Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma”, “Kamu Görevlisine Görevinden Dolayı Alenen Hakaret” ve “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik” suçları üzerinden soruşturma başlatılması ve kamu davası açılması talep edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

DEM Partili Çandar 'Demirtaş' tahliyesi için tarih verdi: 'Belki günler belki saatler sonra'
MHP'li Bozgeyik: Gaziantep'in sağlıktaki en büyük sorunu mevcut İl Sağlık Müdürü
AKP’li milletvekilin madenine çevreyi kirlettiği için bir para cezası daha
Ekrem İmamoğlu'ndan 'Demirtaş' ve 'Yüksekdağ' çağrısı: 'Tahliyeleri bir an evvel gerçekleşmelidir'
CHP lideri Özel'den gazetecilere operasyona ilk tepki