CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, “Böyle değerli bir komutanı, Cumhuriyetimizin ilk Başbakanı ve ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'yü rencide etmek kimsenin haddine değildir”

Antalya’nın Alanya ilçesindeki Mahmutlar İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Uyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 2’nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’ye yönelik rencide edici ifadeler kullandı.

 

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, “Böyle değerli bir komutanı, Cumhuriyetimizin ilk Başbakanı ve ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'yü rencide etmek kimsenin haddine değildir” dedi.

Cavit Arı, Milli Eğitim Bakanı'na yönelttiği soru önergesinde şunları kaydetti:

“Bahsi geçen bakanlığınıza bağlı kamu görevlisinin, İsmet İnönü'nün manevi şahsiyetine karşı hakaret içerikli paylaşımı hakkında tarafınızdan açılmış bir soruşturma var mıdır? Yoksa, açmayı düşünüyor musunuz? Var ise bu şekilde kamu görevi ile ilgisi olmayan hakaret içerikli paylaşım yapan bir kişinin halen aynı görevde tutulması ne kadar doğrudur? Bir bürokratın sosyal medya hesabından siyasetin içine bu kadar girmesini gerektirecek paylaşımlarda bulunması ayrıca ne kadar doğrudur?”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Kardeşim sen kendin yapmışsın sözleşmeyi
Erdoğan'dan 'F-35' ve 'S-400' sorusuna yanıt: 'Bizi izlemeye devam edin'
İddia: Kılıçdaroğlu yönetimi, Özgür Özel'i destekleyen 4 il başkanını daha görevden alacak
Müslim Sarı'dan İBB davasında tahliye edilen İnan Güney açıklaması
Artvin'de, NATO Zirvesi öncesi gözaltına alınan 6 kişi serbest bırakıldı