CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar,  “AKP hükümeti, gerçek verileri gizliyor''

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı corona virüsü verilerinin gerçeği yansıtmadığını, bu konuda şeffaf bir yol izlenmediğini ifade eden Bayar, AKP hükümetini salgın hastalıkla gerçekçi bir şekilde mücadele etmeye davet etti.

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı corona virüsü verilerinin gerçeği yansıtmadığını, bu konuda şeffaf bir yol izlenmediğini ifade eden  CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar yaptığı yazılı basın açıklaması ile AKP hükümetini salgın hastalıkla gerçekçi bir şekilde mücadele etmeye davet etti.

CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar'ın yazılı basın açıklaması:

 “AKP hükümeti, ülkeyi yönetme konusunda olduğu kadar salgını yönetme konusunda da oldukça başarısızdır, savrulmaktadır. Gerçek veriler gizlenmekte, şeffaflıktan uzak, güven vermeyen bir politika izlenmektedir. 21 Eylül'de şayet okullar açılırsa ve gereken önlemler alınamazsa çok daha vahim bir tablo bizleri beklemektedir. Akıl ve bilimin ışığında şeffaf, gerçekçi, dürüst ve katılımcı bir mücadele içine girilmesi, tüm olanaklar seferber edilerek toplum sağlığı merkezli bir politika izlenmesi gerekmektedir. Oldukça zor koşullar altında fedakarca çalışan sağlık emekçilerinin taleplerine bir an önce karşılık verilmelidir. Covid-19, sağlık emekçileri için muhakkak meslek hastalığı kapsamına alınmalıdır. Çalışma koşulları iyileştirilmeli, sağlık emekçileri acilen Covid-19'a karşı korumalı tıbbi teçhizatla donatılmalıdır.   Tüm bu yanlışlardan dönülmesi, salgınla gerçekçi bir şekilde mücadele edilmesi ve sağlık emekçilerinin taleplerinin karşılanması adına AKP Hükümetini; ekonomik hesaplarını, çıkar siyasetini ve egosunu bir kenara bırakıp Bilim Kurulunu ve Türk Tabipler Birliği'ni acilen toplayarak, bilimsel yöntemlerle, alınması gereken önlemleri belirlemeye ve uygulamaya davet ediyoruz” 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Biden, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Katar Emiri Şeyh Temim ile Gazze'de ateşkesi görüştü
Numan Kurtulmuş Özgür Özel'in 'Anayasa' görüşmesi sona erdi: İçerik değil usul konuştuk
CHP'den 1 Mayıs kararı: Taksim'e yürüyoruz
Veli Ağbaba'dan AKP'ye tütün tepkisi: Seçimin intikamını alıyor
Bahçeli açıkladı: Ferdi Tayfur'lu mesajı kimeydi?