Cemal Enginyurt'tan İYİ Parti ve CHP'ye 'tarihi uyarı'... 'Bu tuzağa düşmeyin, bu oyuna gelmeyin!'

DP Milletvekili Cemal Enginyurt, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) üye seçimine ilişkin 'tarihi uyarı'da bulunduğunu belirtip "Millet İttifakı'nı bekleyen tehlike vardır" dedi.

Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Hakimler ve Savcılar Kurulu seçimleriyle ilgili çağrıda bulundu.

Bugün Genel Kurul'da seçilecek 7 HSK üyesinden 4'ünün Cumhur İttifakı, 3'ünün ise Millet İttifakı tarafından belirleneceğini anımsatan Enginyurt, "DP olarak biz bunu doğru bulmuyoruz. Bu seçimde Millet İttifakı'na verilen 3 üyenin HSK'de hiçbir karşılığı ve yaptırım gücü olmayacaktır. Burada Millet İttifakı'nı bekleyen bir tehlike vardır." diye konuştu.

"YARIN 'BİRLİKTE SEÇMEDİK Mİ?' DİYECEKLER"

"Millet İttifakı üyesi CHP ve İYİ Parti'ye tarihi bir uyarı yapmak zorunda olduklarını" dile getiren Enginyurt şu ifadeleri kullandı:

"Yarın HSK veya mahkeme yanlış bir karar verdiğinde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Gültekin Uysal ve Temel Karamollaoğlu HSK'yi eleştirmeye kalktığında Sayın Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı 'Hayırdır, bu HSK'yi TBMM'de anlaşarak birlikte seçmedik mi? Siz oy vermediniz mi?' diyecekler. Dolayısıyla bu anlaşma maalesef bir tuzak anlaşmasıdır. Bu anlaşmadan sonra hiç kimse HSK'nin yapısıyla ilgili konuşamaz.

HSK'nin 7 üyesi için TBMM'de üçte iki çoğunluk sağlanamayacağı için bırakın kuraya gitsin, kim kazanırsa kazansın ama İYİ Parti ve CHP yani Millet İttifakı olarak bu tuzağa düşmeyin, bu oyuna gelmeyin."

Enginyurt, bu anlaşmanın sakat bir anlaşma olduğunu, seçimin anlaşma olmaksızın ve kura ile yapılması gerektiğini savundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Kanada'dan Trump'ı kızdıracak Çin açılımı
CHP’li Ağbaba, muhalif basın kuruluşlarına ilan vermeyen kamu kurumlarına sert tepki gösterdi: ‘Bunlar babanızın çiftliği değil’
Hakan Fidan, Kandil'in 'kalıcı adımlar atmamasını' değerlendirdi: ‘Bölgesel krizlerden istifade etmek istiyorlar’
İmamoğlu'nun "diploma davasındaki" konuşmasının tamamı
Ekrem İmamoğlu'ndan diploma davasında çarpıcı savunma: 'Bu yazı açıkça tehdittir...'