Çeçen lider Kadirov’dan Rusya-Ukrayna savaşı açıklaması

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal kararı sonrasında binlerce Çeçen savaşçıyı bölgeye gönderen Ramzan Kadirov savaşın gidişatı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Perşembe günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’yı işgal kararı sonrasında bölgeye binlerce asker gönderme kararı alan Çeçen lider Ramzan Kadirov, bölgedeki son durum ile ilgili açıklama yaptı. Rusya-Ukrayna savaşında geçen hafta sağ kolu olarak bilinen üst düzey kurmaylarından General Magomed Tuşayev yaşamını yitirmişti.

Bu olayın ardından ilk kez kamuoyunun karşısına çıkarak açıklama yapan Kadirov, “Ukrayna’da iki Çeçen asker yaşamını yitirdi, 6 asker ise yaralandı” ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Sosyalist belediye başkanının eşinin lüks çizmeleri tepki çekti
MHP'li Yıldız: SDG'ye verilen süre doldu
“Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin 78’inci adresi belli oldu
CHP’liler, yılbaşını Silivri’de karşıladı...
Tuncer Bakırhan'dan 'süreç' açıklaması: 'Birileri CHP'yi dışına itmeye çalışıyorsa, demek ki ortada bir oyun var'