CBS News Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını 'meydan okuma' olarak nitelendirdi: "Hangi ülkeden ne tür savunma sistemleri aldığımıza kimse müdahale edemeyecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de CBS News'e verdiği röportajda Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alımıyla ilgili olarak "Hangi ülkeden ne tür savunma sistemleri aldığımıza kimse müdahale edemeyecek" ifadelerini kullandı.

 Sunucunun "Rusya'dan başka bir set S-400 almayı planlıyor gibisiniz? Sözleriniz buna 'evet' der gibi" sorusunu da Cumhurbaşkanı, "Tabii ki, evet" diyerek karşılık verdi. Kanal, Erdoğan'ın açıklamalarını meydan okuma olarak yorumladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BM Genel Kurulu için gittiği New York'ta CBS News'e röportaj verdi. Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alımı üzerine ABD'nin F-35'lerin Türkiye'ye teslimatını durdurmasına ilişkin konuşan Erdoğan, "Hangi ülkeden, hangi seviyede ne tür savunma sistemleri aldığımıza kimse müdahale edemeyecek" dedi.

Sunucu Margaret Brennan'ın "Rusya'dan başka bir set S-400 almayı planlıyor gibisiniz? Sözleriniz buna 'evet' der gibi" sorusunu da Cumhurbaşkanı, "Tabii ki, evet" diyerek karşılık verdi.

CBS News ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını 'meydan okuma' olarak nitelendirdi ve "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümetinin ABD'ye meydan okumayı ve Rus yapımı başka bir uçaksavar füze savunma sistemi satın almayı planladığını söyledi" ifadeleriyle yorumladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Kılıçdaroğlu’nun 21 il başkanı krizi
Macron'un Suriye'de konakladığı otelin yakınlarında patlama
ABD basınından Trump iddiası: 'Erdoğan’a F-35 mesajı vermeye hazırlanıyor'
NATO, Ankara Zirvesi’nde milyarlarca dolarlık silah anlaşması açıklayacak
NATO Genel Sekreteri Rutte'den 'Erdoğan' ve 'demokrasi' açıklaması: 'Sadece serbest seçimler yapmak yetmez'