Çavuşoğlu-Dendias arasında gerilimli bir görüşme yaşanmıştı... Yunanistan’dan ilk açıklama!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Yunan mevkidaşı Dendias'ın atışmalı geçen basın toplantısının ardından Yunanistan Dışişleri’nden açıklama yapıldı.

Türkiye ve Yunanistan arasındaki sorunları ele almak ve diyaloğu devam ettirmek amacıyla yapılan görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Türk ve Yunan dışişleri bakanları arasında tartışma çıkmış ve taraflar birbirlerine suçlamalar yöneltmişlerdi.

Reuters'ın aktardığına göre, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Başbakan Kiryakos Miçotakis liderliğindeki hükümet olumlu bir gündemi destekleme konusunda isteklidir” denilerek, Yunanistan’ın “özellikle ekonomik olmak üzere çeşitli işbirlikleri yapmaya” istekli olduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Anlaşmazlıklar vardı ve hâlâ var" diye belirtilerek, Yunanistan'ın uluslararası hukuka bağlılığı vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

YENİ Parti, genel merkezini Parti Meclisi toplantısı ile açtı: ‘Yeni bir ev kurar gibiyiz’
Özgür Özel açıkladı: İmamoğlu'nun basılmayan kitabına toplatma kararı!
AKP'li Büyükgümüş'ten 'erken seçim' açıklaması
Ekrem İmamoğlu'ndan, Akın Gürlek'e 'canlı yayın' yanıtı: 'İlk gün ne dediysek arkasındayız!'
Gökçeklerin yurt dışındaki serveti ifşa oldu