Büyüyen yağ kuyruklarına AKP'den 'çözüm': AKP'li belediyeden marketlere gece baskını

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı işgal harekatı, tarım ürünlerinin fiyatlarını da yükseltti. Vatandaşlar, zam gelmeden ayçiçek yağı alabilmek için marketlerde kuyruk oluşturdu. AKP hükümetinden fiyatları kontrol altına almaya yönelik herhangi bir adım atılmazken, Ayçiçek stoğunun yeterli olduğu açıklandı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde, belediye seçimlerinde HDP’li adayın kazanmasına rağmen mazbata AKP’li Hüseyin Beyoğlu’na verilmişti.

Bağlar Belediyesi zabıta ekipleri, ayçiçek yağı fiyatlarına zam yapılacağı yönündeki spekülasyonlar üzerine stokçuluk yapan marketlere gece saatlerinde baskın düzenledi.

Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatıyla ilçe genelinde anlık baskınlar yapan zabıta ekipleri, depolarda stoklanmış ürünlerle karşılaştı. Marketlerin raflarında yer almayan yağların depolarda olduğu görüldü. İş yerlerini tek tek inceleyip didik didik arama yapan ekipler, stoklanan ürünlere el koydu ve yasal süreç başlattı.

“GÖREVİMİZ VATANDAŞLARI KORUMAK”

Vatandaşları ekonomik olarak mağdur edip piyasada da huzursuzluğa neden olan stokçular ve fırsatçılar için yasal işlem başlatıldığını belirten Başkan Beyoğlu, “Vatandaşların hakkını ve hukukunu gözetmek üzere böyle bir çalışma başlattık. Bu konudaki duruşumuz nettir ve vatandaşlarımızı korumaktan yanadır. Stokçuluk ve fırsatçılık hem suçtur, hem de gayri ahlakidir. Denetimlerimiz gece gündüz demeden devam edecektir” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Erdoğan eski danışmanına sosyal medyadan paylaşım yapma demiş: Dikkate alınmıyorum çıkışı...
Bahçeli 'Makama dönmeli' çağrısı yapmıştı... İçişleri Bakanlığı'ndan Ahmet Türk kararı
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit görevden uzaklaştırıldı
Gökhan Günaydın'dan Sincan Cezaevi önünden tepki: 'İnsanlara zulüm ediyorsunuz'
Saadet ile Yeniden Refah partisi anlaştı: Yeni ittifak açıklandı