Britanya Alevi Birlikleri Federasyon Başkanı İsrafil Erbil İstanbul Havalimanında gözaltına alındı.

Britanya Alevi Birlikleri Federasyon Başkanı İsrafil Erbil İstanbul Havalimanında gözaltına alındı. Erbil’in Maraş Katliamı anması için Türkiye’ye geldiği öğrenildi. Erbil, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

 

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Erbil’e geçen sene Maraş Katliam anmasında yaptığı konuşmadan dolayı soruşturma açıldığını ve Erbil’in bu soruşturma kapsamında gözaltına alındığını duyurdu.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Mat da Erbil’in gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Mat, “Bu faşist ve alçak tutumunuzun altında boğulacaksınız. Başkanımız derhal serbest bırakılmalıdır” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

YENİ Parti, genel merkezini Parti Meclisi toplantısı ile açtı: ‘Yeni bir ev kurar gibiyiz’
Özgür Özel açıkladı: İmamoğlu'nun basılmayan kitabına toplatma kararı!
AKP'li Büyükgümüş'ten 'erken seçim' açıklaması
Ekrem İmamoğlu'ndan, Akın Gürlek'e 'canlı yayın' yanıtı: 'İlk gün ne dediysek arkasındayız!'
Gökçeklerin yurt dışındaki serveti ifşa oldu