Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan AKP'li Melih Bulu seçimsiz' atamıştı, görevden ayrılmak istediğini bildirdi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP'de uzun yıllar siyaset yapmış olan Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atamasına yönelik tepkiler sürüyor. 

 

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Bilişsel Bilim Lisansüstü Programı’nın kurucularından Prof. Dr. Cem Say, Bulu'nun kendi tezlerindeki intihal iddialarını inceleme yetkisi olan enstitünün müdürlüğüne atama yaptığını iddia etti. 

Twitter hesabından önceki gün duyuran Say, "Melih Bulu kendi tezlerindeki intihal iddialarını inceleme yetkisi olan enstitünün müdürlüğüne atama yaptı. Enstitü müdürlüğüne seçimle gelinmesi Boğaziçi kuralı olduğu halde seçim meçim olmadan" ifadelerini kullandı. 

Say, bugün yaptığı paylaşımda 'seçimsiz atanan' kişinin görevden ayrılmak istediğini rektörlüğe bildirdiğini duyurdu. Say'ın paylaşımı şu şekilde: 

"Seçimsiz olarak enstitü müdürlüğüne atanan kişi, sağlık nedenleriyle görevden ayrılmak istediğini rektörlüğe bildirmiş."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

YENİ Parti, genel merkezini Parti Meclisi toplantısı ile açtı: ‘Yeni bir ev kurar gibiyiz’
Özgür Özel açıkladı: İmamoğlu'nun basılmayan kitabına toplatma kararı!
AKP'li Büyükgümüş'ten 'erken seçim' açıklaması
Ekrem İmamoğlu'ndan, Akın Gürlek'e 'canlı yayın' yanıtı: 'İlk gün ne dediysek arkasındayız!'
Gökçeklerin yurt dışındaki serveti ifşa oldu