Berat Albayrak medyası bu sefer TOBB’u hedef aldı

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın abisinin sahibi olduğu Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, bugünkü köşe yazısında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni eleştirdi.

Güngör, bugünkü köşe yazısında TOBB’un “enflasyon üzerinde zam yapanlardan farkı olmadığını” söyledi ve şunları yazdı:

"Bunlar da salgın nedeniyle kapanma noktasına gelen işyerlerinin aidatlarını silecekleri yerde 2021 yılı başında zam yaptılar. Üstelik oranlar enflasyonun da üzerinde... Daha çok küçük esnafın kayıtlı olduğu ticaret odalarında en düşük aidat 2020'de 300 TL'ydi. Şimdi 370 TL. Sermayesi 250 bin TL'nin üzerindekilerden geçen yıl 340 TL aidat isteniyordu.

Bu yıl 535 lira alınıyor. Özvarlıkları 1 milyonu geçen şirketlerde ise aidatlar 550 TL'den 650 liraya çıkarıldı. Odalar üyelerinden sermayelerine ve özvarlıklarına göre aidat topluyor. Bir işyeri kuruyorsanız odaya kayıt yaptıracaksınız. Her yıl cironuza, kârınıza göre aidatınızı ödeyeceksiniz. Belge filan çıkarmak isterseniz ücreti mukabilinde alabilirsiniz."

 Aidatını ödemeyenlerin anında icralık olduğunu dile getiren Güngör, şu ifadeleri kullandı:

"Şaka yapmıyorum. Pandeminin başında bazı odaların icraya verdikleri esnaf da oldu... Haklarını yemeyeyim. Topladıkları aidatların bir kısmıyla üyelerine faizle para verdiklerine de şahit olduk! Ya da devletin vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması kanununa eklemlenerek gecikmiş aidat borçlarını yapılandırma fırsatı sunduklarına da...

Yahu, daha geçen gün bir haber vardı. Pandemi nedeniyle lokanta ve seyyar yemek hizmeti veren bin 733 firma kapısına kilit vurmuş... Siz hâlâ zorunlu aidatlara zam yapma, ödenmiyorsa erteleme derdindesiniz. Hadi, sanayi kuruluşlarını, büyük işletmeleri geçtim. Bari, İçişleri Bakanlığı genelgesiyle aylardır kapalı olan lokanta, kafe, restoranların aidatını silin." 

DAHA ÖNCE DE MERKEZ BANKASI BAŞKANI NACİ AĞBAL ELEŞTİRİLMİŞTİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, yılın ilk Enflasyon Raporu'nu açıkladığı toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlamış ve Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu'nun sorusu gerginlik yaratmıştı. 

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu, Merkez Bankası'nın siyasal bir çerçeveyle de hareket etmesi gerektiğini, faiz politikasının üretim ekonomisini olumsuz etkilediğini söylemiş Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal ise yanıt olarak "Sıkı para politikası iddia ettiğiniz gibi ekonomide üretim kaybına yol açmaz. Değerlendirmeleriniz eksik ve yanlış" demişti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

'Özgür Özel liderliğinde, partimizi iktidara getireceğiz'
Mansur Yavaş: Operasyonlar devam edecek, belli
Özgür Özel'den 'emekli aylığı' çıkışı! Gelecek haftayı işaret etti: 'O tarihi oylamada eksiksiz olacağız!'
Ekrem İmamoğlu Silivri'den emeklilere seslendi: 'Geçim derdini bitireceğiz'
Kanada'dan Trump'ı kızdıracak Çin açılımı